22.9 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 6. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
prosvjed protiv macrona

VIDEO Najava o obaveznom cijepljenju izvela više od 100 tisuća Francuza na ulice
V

Najava francuskoj predsjednika Emmanuela Macrona kako će uvesti obavezno cijepljenje za zaposlenike u zdravstvenom sektoru uzrokovala je velike prosvjede u Francuskoj.

Ne propustite

Osim zaposlenika u zdravstvenom sektoru koji će se, prema Macronovoj najavi morati cijepiti, za sve druge tražit će se potvrde o cijepljenju ili o negativnom testu za ulazak u restorane, kino dvorane, vlakove…

Osim što Francuzi očito ne vole prisile, spekulira se i kako će uvođenje obaveznog cijepljenja u zdravstveni sektor dovesti i do širenja te obaveze i na druge sektore.

Organizatori prosvjeda izvijestili su kako je brojka od 114.000 prosvjednika koji su u subotu, 17. srpnja, prosvjedovali u 137 gradova i mjesta diljem Francuske, od čega 18.000 u Parizu, a što je objavilo francusko Ministarstvo unutarnjih poslova, zapravo puno veća, izvijestio je Reuters.

Više od sto tisuća ljudi marširalo je u subotu Francuskom prosvjedujući protiv planova predsjednika Emmanuela Macrona da prisili na cijepljenje zdravstvene radnike i zahtijeva besplatnu potvrdu o COVID-19 za ulazak u mjesta poput restorana i kina.

Prosvjednici kažu da narušavaju slobodu izbora onih koji ne žele cijepljenje, a diljem zemlje održalo se 137 marševa koji su okupili gotovo 114.000 ljudi, od čega 18.000 u Parizu.

– Svatko je suveren u svom tijelu. Predsjednik Republike ni na koji način nema pravo odlučivati ​​o mom pojedinačnom zdravlju – rekla je jedna prosvjednica u Parizu koja se identificirala kao Chrystelle.

https://www.youtube.com/watch?v=p8IDN-TryH0

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

kaos na cestama

Kakav lik! Pijan k’o zemlja vrludao po mraku na električnom romobilu

Susjedna Policijska uprava Varaždinske županije imala je pune ruke posla tijekom proteklog vikenda. Policijski službenici iz Ludbega u nedjelju su...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×