22.4 C
Koprivnica
Petak, 31. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
sedam razloga

Doznajte po čemu su bebe rođene u rujnu posebne
D

Sedam je znanstveno utemeljenih razloga zašto je to tako.

Ne propustite

Djeca rođena u rujnu zbilja su posebna, a sedam je znanstveno utemeljenih razloga zašto je to tako, piše miss7mama.

Najčešće upisuju vrhunske škole

Prema istraživanjima, ljudi koji su rođeni u rujnu puno se brže razvijaju u ranom djetinjstvu. Također, 20 posto je veća mogućnost da će zbog svojih uspjeha u školskim klupama pohađati najelitnije fakultete. Istraživanje objavljeno u National Bureau of Economic Research otkrilo je da su djeca rođena u rujnu često uspješnija tijekom školovanja.

Naime, spadaju u polovicu starije djece u razredu, a to često vodi do akademskog uspjeha jer u nižim godinama i šest mjeseci čini veliku razliku.

Sportski su tipovi

Bebe rođene u rujnu imaju fizičke predispozicije za bavljenje sportom i među njima je najviše vrhunskih sportaša.

– Kod djece rođene u sjevernoj hemisferi, ona koja su rođena u jesen imaju malo veću masu mišića i kostiju. Imaju veću mišićnu masu, ranije postaju aktivni i uključuju se u sport – izjavio je dr. Gavin Sandercock sa Sveučilišta Essex.

Viši su od ostalih

Ako se usporede s rođenima u proljetnim i zimskim mjesecima, rođeni u rujnu u prosjeku su viši. Jednim dijelom to ima veze s velikim količinama vitamina D kojem su izložene majke u zadnjim mjesecima trudnoće.

Manja je vjerojatnost da će razviti bipolarni poremećaj

Ne zna se zašto je tome tako, no kod svih beba rođenih u rujnu veća je razina vitamina D pa znanstvenici vjeruju da se ključ krije u prenatalnoj izloženosti suncu.

Otporniji su na astmu

Istraživanja su pokazala da su bebe rođene u jesen najčešće alergična na jaja, kikiriki i mlijeko. Međutim, otporniji su na astmu.

Manja je vjerojatnost da će upadati u nevolje

Istraživanje prema kojem su djeca rođena u rujnu uspješnija u školi pokazalo je i da će ta djeca imati manje problema sa zakonom nego djeca rođena u kolovozu. Razlog je taj što su među starijom djecom u školi te su automatski odgovorniji kako za sebe tako i za kolege iz razreda.

– Ako su među starijima u školi, lakše će postizati ciljeve kada je akademski uspjeh u pitanju. Tako će vjerojatnije upisivati fakultet i smanjena je mogućnost da će postati maloljetni kriminalci – naveli su autori istraživanja.

Slave rođendan u najpopularnijem rođendanskom mjesecu

Rujan je mjesec s najviše rođene djece u Americi, ali i mnogim drugim zemljama. Nekoliko znanstvenika usporedilo je podatke o broju rođenih i otkrili su kako je rujan najpopularniji mjesec za rođenje. To pripisuju božićnim i novogodišnjim blagdanima. Smatraju kako je to vrijeme kad je najveća vjerojatnost da će žena začeti.

Prema Mattu Stilesu koji je prikupio podatke o rođenima između 1994. i 2014. najviše djece rađa se 9., 12. i 19. rujna.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Doznajemo datume

DRŽAVNA MATURA Učenici “na iglama”, idući tjedan kreću ispiti, strani jezici za zagrijavanje

Objavljeni su svi datumi održavnja ispita iz državne mature za maturante srednjih škola. Državna matura piše se već idući...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×