12.9 C
Koprivnica
Subota, 27. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

U Križevcima i Đelekovcu počinje izgradnja rotora, a Mršić bijesan jer nema novca za koprivničke ceste
U

Ne propustite

090817-rotorU Križevcima sutra počinje izgradnja 1,8 milijuna kuna vrijednog kružnog toka na križanju državne i županijske ceste, odnosno Markovićeve te ulica Franje Račkoga i Frane Supila. Gradska uprava i Županijska uprava za ceste će za to ulaganje iz proračuna izdvojiti po 500 tisuća kuna, a Hrvatske ceste 800 tisuća kuna, a rok za završetak radova je 90 kalendarskih dana, rekao je stručni suradnik za infrastrukturu u Upravnom odjelu za stambeno-komunalne djelatnosti grada Križevaca Marijan Jakopović:

– Rotor je najbolje tehničko rješenje, jer su to najfrekventnije križevačke prometnice i prometne nezgode su vrlo česte.

Sutra počinje i izgradnja kružnog toka u Đelekovcu vrijednog milijun i 950 tisuća kuna, od kojih će 700 tisuća osigurat županijski ŽUC, a ostatak Hrvatske ceste, najavio je ravnatelj ŽUC-a Krešimir Janach:

– Rotor na križanju ulica Mihovila Pavleka Miškine, Mirka Virijusa i Pavla Kvakana nužan je zbog istih problema kao i u Križevcima, a u roku od 90 dana moraju ga izgraditi tvrtke Bistra, Radnik i PZC Cestogradnja Koprivnica.

090817-rotor2-mJanach je dodao da ove godine u Koprivnici neće biti tako velikih ulaganja:

– Dogovaramo izradu projektne dokumentacije za potpunu rekonstrukciju Starogradske ulice od HAK-a do obilaznice, a radovi bi trebali početi iduće godine. U Koprivnici smo ove godine platili novi sloj asfalta u nekoliko ulica i završavamo projekt postavljanja semafora na križanju Starigradske te obilaznice. Ta nas košta 70 tisuća kuna, a ako se uspijemo dogovoriti s Hrvatskim cestama 600 tisuća kuna vrijedni radovi mogli bi početi već ove godine.

Janach je izdvojio da su ŽUC i Grad dogovorili odgađanje rekonstrukcije Starčevićeve te početak projektiranja obnove Starogradske zato jer će vozači imati veću korist od takvog redosljeda, no koprivnički gradonačelnik Zvonimir Mršić tvrdi da je neistinita:

090817-rotor1-m– Rekli smo mu da je Starčevićeva prioritetna, no odlučio se za Starogradsku. ŽUC je izgubio smisao postojanja kad je riječ o Koprivnici, jer u ovom stoljeću nije uložio ni kunu u obnovu cesta o kojima je dužan brinuti. Zadnje konkretno ulaganje bilo je izgradnja ulice Miklinovec, za Starčevićevu nam već četiri godine duguje dva milijuna kuna, a neka potraživanja smo naplatili uz pomoć suda. Križanje Starogradske i obilaznice neusporedivo je frekventnije i opasnije od križanja u Đelekovcu i zato me zanima koji je idiot predložio da tamo bude rotor, a mi dobivamo semafore na «žili kucavici» ovog dijela Hrvatske.

Mršić je najavio da će kao saborski zastupnik zatražiti izmjenu Zakona o javnim cestama kako bi gradovi brinuli o prometnicama na svojm području i raspolagali novcem koji je za to predviđen te da će SDP od Županijske skupštine tražiti raspravu o radu ŽUC-a.

– Ne znam što Janach radi ako četiri mjeseca ne uspijeva naplatiti svoja potraživanja, no to je katastrofalno. ŽUC već četiri godine služi HSS-u isključivo za promociju, donose se sumnjive financijske odluke i zato ću od mjerodavnih zatražiti provjeru poslovanje ŽUC-a te da Janach koprivničkim vozačima objasni kamo svake godine nestane 12-ak milijuna kuna koje uplate na račun ŽUC-a – izdvojio je koprivnički gradonačelnik.

090817-rotor3-mŽUC ove godine više neće uložiti ni kunu na đurđevačkom području, no gradonačelnik Đurđevca Slavko Gračan je puno blaži u ocjenjivanju Janachovog rada. Kaže da ga razumije, jer država još uvijek nije uplatila ni kunu na račun ŽUC-a, pa je logično da sve «šteka»:

– Nismo zadovoljni kako ŽUC održava svoje ceste, no znamo da nema novaca, da zato ne plaća kooperante i da oni zato ibjegavaju surađivati s njim. No, ulaganja više nema i zato jer Grad nema ni jedan projekt dogovoren sa ŽUC-om, pa nam preostaje samo da se pripremimo za 2010. godinu i nadamo da će biti sredstava i za naše potrebe.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Svečana sjednica

Prekrasna Mirjana i ovog puta oduševila, jedan odjevni komad odjeće posebno se istaknuo

Ove srijede Križevci su slavili rođendan. Tako su brojni uzvanici iz ormara izvukli prekrasne modne kombinacije. Ravnateljica koprivničkog Doma zdravlja, Mirjana...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×