13.5 C
Koprivnica
Petak, 3. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
ŠKOLA ZA UMJETNIKE

Ana Kutleša i Vesna Vuković u AK galeriji predstavit će knjige njihove biblioteke Tendencija
A

Serija donosi prve prijevode kanonskih autora i autorica te revitalizira zanemarena imena iz domaće povijesti umjetnosti u džepnom formatu, navode iz AK galerije.

Ne propustite

Kustoski kolektiv BLOK, odnosno Ana Kutleša i Vesna Vuković u petak će, u 18.30 sati, u koprivničkoj AK galeriji predstaviti knjige izašle u njihovoj biblioteci Tendencija, pokrenutoj 2018. godine u sklopu obrazovnog programa Politička škola za umjetnike (i sve zainteresirane).

– Serija donosi prve prijevode kanonskih autora i autorica te revitalizira zanemarena imena iz domaće povijesti umjetnosti u džepnom formatu. Polaznicima obrazovnog programa i širokoj javnosti izdanja otvaraju materijalističku perspektivu na umjetnost i njezinu specifičnu poziciju u društvu. Namjera je serijom popunjavati prazninu u lokalnoj umjetničkoj kritici i povijesti umjetnosti, koje je restauracija kapitalizma ‘pročistila’ od materijalističkog pristupa i političkih čitanja. Dosad su u njoj objavljena četiri naslova: Umjetnost i vlasništvo danas i drugi eseji Johna Bergera, O umjetnosti i socijalizmu Williama Morrisa, O umjetnosti i književnosti Rose Luxemburg te O građanskoj, socijalnoj i partizanskoj umjetnosti Đure Tiljka – navode iz AK galerije.

Više o izložbi saznajte ovdje.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Rješenje je smanjiti poreze

NOVI UDAR NA DŽEP Loša vijest za sve kavoljupce, cijena kave leti u nebo, ugostitelji u ‘niskom startu’

Gotovo svi proizvođači kave bore se s istim problemom zadnjih mjeseci, jer cijena sirovine na svjetskom tržištu bilježi značajan...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×