20.1 C
Koprivnica
Subota, 11. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
KRIMINALISTIČKO ISTRAŽIVANJE

Podravski direktor muljao s porezom, oštetio je državu za pola milijuna kuna
P

Protiv osumnjičenika i trgovačkog društva podnesena je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Ne propustite

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 53-godišnjakom i trgovačkim društvom s koprivničko-križevačkog područja. Policija nije precizirala otkuda je točno tvrtka, no navode kako se sumnja u počinjenje kaznenog djela utaje poreza ili carine.

Spomenuti je osumnjičen da je kao direktor i vlasnik trgovačkog društva davao netočne i nepotpune podatke o činjenicama koje su utjecale na utvrđivanje iznosa poreza koji mora platiti. Pojednostavljeno, želio je izbjeći plaćanje poreza na dobit, što nije jedino nedjelo.

– Također, propustio je sastavljati i prezentirati godišnje financijske izvještaje primjenom odredbi hrvatskih standarda financijskog izvještavanja, temeljem čega je bio dužan izvršiti otpis obveza prema drugom trgovačkom društvu u stečaju u iznosu od 3.934.448,67 kuna jer je navedeno društvo brisano iz sudskog registra te istu obvezu uključiti u prihode poreznog razdoblja 2017. godine, sukladno Pravilniku o porezu na dobit, zbog čega je došlo do neutvrđivanja porezne obveze u iznosu od 574.447,59 kuna za koji iznos je oštećen državni proračun Republike Hrvatske – navodi policija.

Protiv osumnjičenika i trgovačkog društva podnesena je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Tužiteljstvo se žalilo

Sud stao na stranu privedenog, nije ozbiljno prijetio koprivničkom policajcu koji ga je tukao kod privođenja

Koprivnički je Općinski sud oslobodio, nepravomoćno, muškarca sa šireg koprivničkog područja kaznenog djela prijetnje prema službenim osobama - policajcima....
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×