KRIMINALISTIČKO ISTRAŽIVANJE

Podravski direktor muljao s porezom, oštetio je državu za pola milijuna kuna

Protiv osumnjičenika i trgovačkog društva podnesena je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

12:39h
0
krim policija
Ilustracija // Foto: Policijska uprava koprivničko-križevačka

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 53-godišnjakom i trgovačkim društvom s koprivničko-križevačkog područja. Policija nije precizirala otkuda je točno tvrtka, no navode kako se sumnja u počinjenje kaznenog djela utaje poreza ili carine.

Spomenuti je osumnjičen da je kao direktor i vlasnik trgovačkog društva davao netočne i nepotpune podatke o činjenicama koje su utjecale na utvrđivanje iznosa poreza koji mora platiti. Pojednostavljeno, želio je izbjeći plaćanje poreza na dobit, što nije jedino nedjelo.

– Također, propustio je sastavljati i prezentirati godišnje financijske izvještaje primjenom odredbi hrvatskih standarda financijskog izvještavanja, temeljem čega je bio dužan izvršiti otpis obveza prema drugom trgovačkom društvu u stečaju u iznosu od 3.934.448,67 kuna jer je navedeno društvo brisano iz sudskog registra te istu obvezu uključiti u prihode poreznog razdoblja 2017. godine, sukladno Pravilniku o porezu na dobit, zbog čega je došlo do neutvrđivanja porezne obveze u iznosu od 574.447,59 kuna za koji iznos je oštećen državni proračun Republike Hrvatske – navodi policija.

Protiv osumnjičenika i trgovačkog društva podnesena je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW