12.9 C
Koprivnica
Subota, 27. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Pogled u povijest kroz ‘Lončarijadu’
P

Ne propustite

090423-loncarijada-mU Koprivnici je održana turističko-gospodarska manifestacija „Lončarijada 2009.” u organizaciji Udruge „Stari zanati” na kojoj je sudjelovalo petnaestak lončara iz cijele Hrvatske.

Manifestaciju je otvorio koprivničko-križevački župan Darko Koren koji je naglasio značaj starih tradicijskih obrta i u gospodarskom i u turističkom smislu te je obišao sve sudionike. Koprivničanci i njihovi gosti mogli su vidjeti oblikovanje gline na starim lončarskim kolima te nastajanje različitih uporabnih predmeta, a mogli su se i sami oprobati u izradi predmeta od gline.

Uz lončare ukupnom dojmu priredbe, koju je prepoznala i Hrvatska turistička zajednica, doprinijeli su i ostali zanatlije Udruge „Stari zanati” koji su demonstrirali svoje već pomalo zaboravljeno umijeće. U sklopu priredbe održan je i okrugli stol na temu – lončarstvo jučer, danas i sutra. Manifestaciju su omogućili HTZ, Hrvatska obrtnička komora, Muzej grada Koprivnice, Koprivničko-križevačka županija i Turistička zajednica županije.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Svečana sjednica

Prekrasna Mirjana i ovog puta oduševila, jedan odjevni komad odjeće posebno se istaknuo

Ove srijede Križevci su slavili rođendan. Tako su brojni uzvanici iz ormara izvukli prekrasne modne kombinacije. Ravnateljica koprivničkog Doma zdravlja, Mirjana...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×