2.3 C
Koprivnica
Petak, 27. siječnja 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Pogled u povijest kroz ‘Lončarijadu’
P

Ne propustite

090423-loncarijada-mU Koprivnici je održana turističko-gospodarska manifestacija „Lončarijada 2009.” u organizaciji Udruge „Stari zanati” na kojoj je sudjelovalo petnaestak lončara iz cijele Hrvatske.

- Oglas -

Manifestaciju je otvorio koprivničko-križevački župan Darko Koren koji je naglasio značaj starih tradicijskih obrta i u gospodarskom i u turističkom smislu te je obišao sve sudionike. Koprivničanci i njihovi gosti mogli su vidjeti oblikovanje gline na starim lončarskim kolima te nastajanje različitih uporabnih predmeta, a mogli su se i sami oprobati u izradi predmeta od gline.

Uz lončare ukupnom dojmu priredbe, koju je prepoznala i Hrvatska turistička zajednica, doprinijeli su i ostali zanatlije Udruge „Stari zanati” koji su demonstrirali svoje već pomalo zaboravljeno umijeće. U sklopu priredbe održan je i okrugli stol na temu – lončarstvo jučer, danas i sutra. Manifestaciju su omogućili HTZ, Hrvatska obrtnička komora, Muzej grada Koprivnice, Koprivničko-križevačka županija i Turistička zajednica županije.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
čitam...
- Oglasni prostor -

Najnovije

sufinanciranje

Imate kuću u širem centru grada koju je potrebno srušiti? Grad vam daje 3000 eura, a ako objekt ima manje od 70 kvadrata na...

Ako ste vlasnik kuće ili nekog drugog objekta na području Grada Križevaca te je isti zapušten, u ruševnom stanju,...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti