13.2 C
Koprivnica
Četvrtak, 2. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
liga prvakinja

Podravkašice osakaćene otputovale u Rusiju, Mrđen na mukama s vanjskim igračicama, ostao praktički na Kalaus i Bazaliu
P

Njima će morati pripomoći oporavljena Milošević i srpkinja Milić, koja je prije svega dovedena za obranu i zasad se nije iskazala.

Ne propustite

Nakon njemačke blamaže, mnogi poznavatelji rukometa u Koprivnici očekivali su siguran domaći poraz i protiv ruskog Rostova, no Podravka je odigrala možda čak i najkompletniju utakmicu u sezoni i bila na korak do iznenađenja. Da je Bazaliu 30 sekundi prije kraja pogodila sedmerac, bod bi se vjerojatno slavio u Koprivnici, o čemu smo pisali prije nekoliko dana.

Tjedan dana kasnije ove dvije ekipe ponovno će odmjeriti snagu, ali na ruskom tlu. U dalekom Rostovu, koji se nalazi na jugo-zapadu ove ogromne države. Podravkašice su na put krenule jutros, a utakmica se igra u subotu u 16 sati. Jasno, Mrđen se nada jednako dobrom susretu kao što je bio i onaj u Koprivnici, no nema dvojbe da naše rukometašice čeka kud i kamo teži zadatak i to iz više razloga.

Puno problema s ozlijeđenim igračicama

Prvo, Rostov je u Koprivnici odigrao loše, vjerojatno je i malo podcijenio Podravku i ovaj put bit će znatno opasniji. Drugo, Podravka se posljednjih godina ne može pohvaliti dobrim rezultatima na ruskom tlu, jer tamošnji klubovi ulažu znatno veći novac u ekipe nego što je to slučaj u Koprivnici, a treći razlog leži u zdravstvenom kartonu. Naime, ionako prorijeđen sastav dodatno je osakaćen, jer se na posljednjoj utakmici povrijedila Dejana Milosavljević, jedna od najboljih rukometašica.

Foto: Ivan Balija
Dejana Milosavljević otpala je zbog nove ozljede prsta // Foto: Ivan Balija

Dakle, osim nje, Mrđen ne može računati na Ilyinu, Franušić i Zadravec, dok se Karlovčan pomalo oporavlja i otišla je s ekipom na put. Zabrinjava podatak da su čak tri ozlijeđene igračice vanjske, tako da previše prostora za manevar trener nema. Sve će pasti na leđa kapetanice Kalaus i Rumunjke Bazaliu, kojime će morati pripomoći oporavljena Milošević i srpkinja Milić, koja je prije svega dovedena za obranu i zasad se nije iskazala.

Rostov će ovaj put tražiti mirniju završnicu

– S Rostovom smo doma odigrali dobru utakmicu, nažalost, nismo osvojili bod koji smo igrom i zaslužili. A tamo će biti teže, jer su doma, dvorana će vjerojatno biti puna, a mi smo nastavili ružnu tradiciju s ozljedama pa smo ostali i bez Milosavljević. Bit će nam teže jer ćemo u rotaciji vanjskih igračica imati jednu manje. Zbog povreda stalno nešto moramo mijenjati i uigravati, to je otežavajuća okolnost, ali ja bih volio kad bismo mogli zadržati nivo iz Koprivnice i u Rostovu – prokomentirao je Mrđen.

Dodao je da idu tamo odigrati dobru utakmicu i da je to njihov cilj. Također, očekuje i drugačiji Rostov.

– Bit će različita utakmica. Neke stvari neće prepustiti slučaju kao kod nas, bit će maksimalno koncentrirani i sigurno će tražiti mirniju završnicu. S druge strane, na nama je da održimo sebe – rekao je Mrđen uoči puta.

Zadnja utakmica u Ligi prvakinja u ovoj godini

Dobroj utakmici nadaju se i vratarka Antonia Tucaković, odnosno vanjska Selena Milošević. Tucaković je svojim ulaskom prije tjedan dana trgnula momčad i možemo očekivati veću njezinu minutažu, pogotovo kad Dumanska nije u formi, a istu polako hvata Milošević, koja bi u Rusiji, također, trebala dobiti prilično veliku minutažu. Razlog leži o brojnim ozljedama.

Milić i Bazaliu morat će potegnuti u Rusiji // Foto: Rk Podravka Vegeta // Ivan Brkić

– Moj oporavak išao je svojim tijekom, osjećam se super, osjećam se spremnom i davat ću svoj maksimum. Što se tiče ekipe, bilo je dosta oscilacija, ali pokazale smo da možemo. Nije se bilo lako vratiti nakon Dortmunda, ali protiv Rostova smo bile prave i možemo žaliti za bodom – poručila je Milošević i otkrila recept za Rusiju.

– Moramo svesti pogreške na minimum, biti koncentrirane u napadu, a u obrani što čvršće. Uz veliki postotak realizacije, možemo do bodova, jer smo u Koprivnici pokazale da se možemo nositi s njima – zaključila je Milošević.

Na kraju dodajmo da je utakmica u Rusiji posljednja u ovoj godini što se tiče Lige prvakinja, jer slijedi pauza zbog Svjetskog prvenstva za rukometašice u Španjolskoj. Tamo će igrati i Hrvatska.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Upravo

FOTO Sudar Mercedesa i Škode na poznatom koprivničkom raskrižju, policija je na terenu

Prometna nesreća dogodila se maloprije na raskrižju Starogradske ulice i Ulice kraljice Jelene u Koprivnici. Kako doznajemo, sudarili su se...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×