22.9 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 6. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Idealna prilika // Voliš čitati knjige, a u džepu ti zvecka sitniš. Ovo je kao stvoreno za tebe…
I

Ne propustite

Uglavnom imamo starije naslove. Primjerice, Jacka Londona možete kupiti za pet kuna, imamo razne krimiće, za kunu dobijete Theodorea Dreisera i Mihaila Aleksandroviča Šolohova, tu su i vodiči kroz Dubrovnik i Zagreb – rekao je vlasnik Šarenog dućana Krunoslav Jajetić.

Na ulazu u koprivnički Šareni dućan u zgradi Martinovku svakodnevno su izložene knjige koje možete kupiti već za jednu kunu. Riječ je o starijim knjigama, ali ima mnogo zanimljivih autora.

– Uglavnom imamo starije naslove. Primjerice, Jacka Londona možete kupiti za pet kuna, imamo razne krimiće, za kunu dobijete Theodorea Dreisera i Mihaila Aleksandroviča Šolohova, tu su i vodiči kroz Dubrovnik i Zagreb. Svega ima, u ponudi imamo i VHS kazete za jednu kunu Ako netko još ima videorekorder, jeftino može uživati i u starim filmovima – rekao je Krunoslav Jajetić, vlasnik popularnog Šarenjaka.

Istaknuo je kako je cijela priča zaživjela prije nekoliko mjeseci. Otkriva da dnevno prodaju i desetak naslova, ali to ne rade zbog zarade.

– Što možeš zaraditi ako knjigu prodaš za jednu kunu. To radimo zato što volimo knjigu i promoviramo knjigu. Bavimo se i izdavaštvom. Ovo je zapravo trebala biti knjižara, ali silom prilika postala je svaštarnica. Ne bismo mogli opstati samo s knjigama, interes za njih nije prevelik – izjavio je vlasnik Šarenjaka, koji je otkrio i gdje nabavljaju knjige koje prodaju za “siću”.

– Imamo dogovor s koprivničkim skupljačima papira da ne bacaju knjige. Kako ljudi bacaju stare novine tako bacaju i stare knjige. Dogovor je da mi UZOR-u (Udruga za održivi razvoj Hrvatske, op.a.) skupljamo stare kartone i papire od robe koja dolazi, a oni nama u zamjenu daju knjige. Još im i nadoplatimo tako da imaju i zaradu na tome. Više im se isplati da nama daju knjige, nego da ih prodaju kao stari papir – završio je Jajetić i pozvao sve koji se žele “riješiti” starih knjiga, ali ne tako da ih bacaju u smeće, neka im se slobodno jave za dogovor oko otkupa.

U Šarenom dućanu dobre knjige mogu se kupiti već za kunu ili pet, interes je solidan // Zvonimir Markač

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

kaos na cestama

Kakav lik! Pijan k’o zemlja vrludao po mraku na električnom romobilu

Susjedna Policijska uprava Varaždinske županije imala je pune ruke posla tijekom proteklog vikenda. Policijski službenici iz Ludbega u nedjelju su...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×