Ovaj tjedan u “Večeri za 5 na selu” kuhaju kandidatkinje iz Podravine, a prva od njih bila je iz Prugovca pored Kloštra Podravskog.
Za one koji nisu popratili prvu ovotjednu emisiju pobrinula se ekipa RTL-a s detaljnim opisom druženja.
Ružica je po zanimanju komercijalistica, a u goste su joj došle domaćica Lidija, kuharica Željka, medicinska sestra Ivana i umirovljenica Jadranka za koje je pripremila jelovnik koji se sastojao od predjela naziva Žutilo na tanjuru, glavnog jela Svi vole šareno i deserta Dječja radost. Gošće su za početak uživale u juhi od tikve i batata koju je domaćica prvi put spravljala, baš kao i zečetinu, koja joj je također odlično ispala, a za desert se pobrinula Ružičina kći Nina, koja je dobila same komplimente za svoju tortu od čokolade i šumskog voća.
Prva ovotjedna domaćica ostavila je dojam vedre osobe, a na početku večeri gošće su za zdravicu odabrale domaći kruškovac koje prave Ružičine kćeri.
– Kruškovac je imao solidan okus, nekad su ga žene pravile intenzivnijeg, ali ovo je prilagođeno suvremenim trendovima, rekla je Jadranka.
Ružica je za predjelo poslužila juhu od tikve i batata i priznala gošćama kako ju je prvi put pravila.
– To mi se svidjelo zato što je to bilo vrlo hrabro od nje i to je samo jedan plus, rekla je Ivana, a Jadranka dodala: – Okus je bio jako dobar, sve je dobro pogođeno, namirnice uravnotežene, slano koliko treba. Kad je kušala, Ivani se svidio i okus, baš kao i Željki, no ne i Lidiji koja smatra kako juha ne može biti predjelo.