6.8 C
Koprivnica
Četvrtak, 25. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
NJAM, NJAM

U Večeri za 5 na selu ovaj tjedan kuhaju Podravke, prva je na redu bila Ružica koja je gošće ponudila zečetinom
U

Za svoju večeru Ružica je dobila dvije desetke od Jadranke i Željke kojima se jako svidio jelovnik, Ivana je dala devetku zato što joj je desert bio previše jednostavan, a najkritičnija gošća bila je Lidija koja je dala osmicu

Ne propustite

Ovaj tjedan u “Večeri za 5 na selu” kuhaju kandidatkinje iz Podravine, a prva od njih bila je iz Prugovca pored Kloštra Podravskog.

Za one koji nisu popratili prvu ovotjednu emisiju pobrinula se ekipa RTL-a s detaljnim opisom druženja.

Ružica je po zanimanju komercijalistica, a u goste su joj došle domaćica Lidija, kuharica Željka, medicinska sestra Ivana i umirovljenica Jadranka za koje je pripremila jelovnik koji se sastojao od predjela naziva Žutilo na tanjuru, glavnog jela Svi vole šareno i deserta Dječja radost. Gošće su za početak uživale u juhi od tikve i batata koju je domaćica prvi put spravljala, baš kao i zečetinu, koja joj je također odlično ispala, a za desert se pobrinula Ružičina kći Nina, koja je dobila same komplimente za svoju tortu od čokolade i šumskog voća.

Prva ovotjedna domaćica ostavila je dojam vedre osobe, a na početku večeri gošće su za zdravicu odabrale domaći kruškovac koje prave Ružičine kćeri.

– Kruškovac je imao solidan okus, nekad su ga žene pravile intenzivnijeg, ali ovo je prilagođeno suvremenim trendovima, rekla je Jadranka.

Ružica je za predjelo poslužila juhu od tikve i batata i priznala gošćama kako ju je prvi put pravila.

– To mi se svidjelo zato što je to bilo vrlo hrabro od nje i to je samo jedan plus, rekla je Ivana, a Jadranka dodala: – Okus je bio jako dobar, sve je dobro pogođeno, namirnice uravnotežene, slano koliko treba. Kad je kušala, Ivani se svidio i okus, baš kao i Željki, no ne i Lidiji koja smatra kako juha ne može biti predjelo.

Zečetinu s povrćem domaćica je poslužila za glavno jelo, a svima se svidio šareni izgled tanjura.
– Povrće je bilo sočno, a meso je bilo malo tvrđe i suho, možda zbog stajanja…, ali sve u svemu, bilo je fino i ukusno, rekla je Lidija, a Jadranka dodala:
– Zec je bio upravo onakav kakav treba biti – mekan, sočan, s finim okusom ružmarina, nije bio preslan, svidio mi se.
Željki je sve bilo sočno i ukusno, a Ivana ima ljubimca kunića pa joj nije bilo svejedno što je poslužena zečetina, no ipak je probala meso.
Najstarija kći domaćice pravila je tortu sa šumskim voćem i čokoladom, što je Ružica priznala gošćama, koje joj to nisu zamjerile nego im je bilo jako simpatično.
– Okusom je desert bio dobar, bilo je lagano, rekla je Ivana, a s njom se složila i Željka. Naposljetku su sve gošće pohvalile Ninu koja je i pravila tortu, naslikala slike za darove, a na kraju večere i zasvirala na tamburici!
Za svoju večeru Ružica je dobila dvije desetke od Jadranke i Željke kojima se jako svidio jelovnik, Ivana je dala devetku zato što joj je desert bio previše jednostavan, a najkritičnija gošća bila je Lidija koja je dala osmicu uz objašnjenje:
– Sve je bilo ukusno, ali zec je bio malo tvrđi.
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Obljetnica

FOTO/VIDEO Rotary klub Koprivnica slavi 20. rođendan u Domoljubu, došli brojni poznati Koprivničanci

Rotary klub Koprivnica svečanošću u Domoljubu slavi svoju 20. obljetnicu. Tim su povodom u Domoljub došle brojne Koprivničanke i Koprivničanci...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×