-3.7 C
Koprivnica
Subota, 23. studenoga 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
POGAČARKE U AKCIJI

Učile spremati pogaču z oreji, ovaj vrhunski specijalitet uskoro će se naći na redovnoj ponudi hotela
U

Izvorni recept za ovu ukusnu slasticu može se pronaći u novoj kuharici „Pogače i druge finoče domače“

Ne propustite

Članice Udruge žena grada Đurđevca održale su svoju prvu ovogodišnju radionicu za pripremu pogače z oreji, koja je od prošle godine upisana na listu zaštićene nematerijalne kulturne baštine Grada Đurđevca pri Ministarstvu kulture i medija RH. Održale su je u Hotelu Picok, kao rezultat nedavnih dogovora o suradnji između članice Udruge i Uprave hotela.

– Ovu jedinstvenu poslasticu i tradicijsku posebnost, koja je naš grad upisala na visoko mjesto u gastronomiji Hrvatske želimo imati u redovnoj ponudi našega hotela – rekla je voditeljica hotela Marina Deak Dugina i time pojasnila poziv đurđevačkim „pogačarkama“ da postupak i posebnost u pripremi pogače z oreji pokažu i o njoj pouče hotelske kuharice.

– Pogača se kod nas doma, kao i kod većine đurđevačkih obitelji pripremala. Moja baka i mama su pri tome bile prave majstorice, međutim ja pogaču nikad nisam sama pripremala. Ovo mi je prvi puta, rekla je Jasna Roštan, kuharica, a inače vrsna hotelska slastičarka. Pohvala za pripremu prve hotelske pogače z oreji Jasni Roštan došla je i od drugih prisutnih članica Udruge žena, koje su nadgledale i pomno pratile njen nastanak, a posebice od Mirjane Mišulin, glavne đurđevačke „pogačarke“, odnosno predsjednice Udruge žena grada Đurđevca.

– Prije svega jako sam zadovoljna što su se naši nedavni dogovori s voditeljicom Picoka počeli vrlo brzo i realizirati i s radošću očekujemo da se naša pogača z oreji konačno bude mogla naručiti i isprobati, ne samo u našim kuhinjama i izložbama nego i u našem hotelu. Naravno i na izložbi kolača za vrijeme ovogodišnje Picokijade, na kojoj će se moći kupiti i naša nova kuharica „Pogače i druge finoče domače“. U njoj  je izvorni recept za pogačo z oreji, ali i s drugim nadjevima te recepti  i za druge kolače domače na standardnoj  štokavštini i na  đurđevačkoj kajkavštini, zaključila je Mirjana Mišulin.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Najbolji od najboljih

Hrvatska sahara – Podravina adventure u velikom finalu izbora najboljih turističkih proizvoda

Proglašenje i dodjela nagrada u hrvatskom turizmu upravo se privodi kraju u sklopu Dana hrvatskog turizma u Opatiji, u...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×