15.7 C
Koprivnica
Srijeda, 22. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
danas bi slavio 76. rođendan

Lijepa gesta križevačkih nogometaša, uoči derbija prisjetili se legendarnog Bednaića i obišli njegov grob
L

Prigodan govor, pritom, je održao trener Anthony Pavlović, koji je sve igrače upoznao s njegovim likom i djelom

Ne propustite

Pet godina prošlo je otkako nas je napustio Antun Bednaić – Tina, legendarni križevački trener, nogometni djelatnik, osnivač i bivši voditelj križevačke Škole nogometa, koji je ostao u sjećanjima mnogih generacija koje su prošle kroz njegove selekcije.

Da je živ, danas bi slavio 76. rođendan, a toga su se sjetili u križevačkom klubu te su danas, prije puta u Sveti Martin na Muri, gdje ih od 17 sati čeka utakmica, obišli njegov grob i zapalili lampaše. Prigodan govor, pritom, je održao trener Anthony Pavlović, koji je sve igrače upoznao s njegovim likom i djelom.

Antun Bednaić – Tina rođen je 3. rujna 1946. godine u Križevcima. Od rane mladosti bavio se sportom, igrao je i rukomet, ali je nogomet postao njegova životna preokupacija. Počeo je igrati u NK „Kalnik“, da bi potom nastavio kao radnik u tvornici Strojoremont u novoosnovanom NK „Metalac“. Po spajanju Kalnika i Metalca nastavlja igrati za križevački Čelik, s kojim ulazi u Zagrebačku zonu i postiže zapažene rezultate kao igrač.

NK Radnik Križevci // Facebok

Istovremeno se počinje stručno osposobljavati i kreće prema uspješnoj trenerskoj karijeri. Na Višoj školi za fizičku kulturu Sveučilišta u Zagrebu, 1975. godine završava školovanje i postaje trener nogometa. Već 1974. godine počinje raditi s pionirskim sastavom NK „Čelik“. Od tada pa sve do umirovljenja radio je kao trener nogometa u svom rodnom gradu. Većinu trenerskog staža radio je s mlađim dobnim kategorijama s kojima postiže zapažene rezultate. Najveći uspjeh mu je osvajanje drugog mjesta na prvenstvu Hrvatske za amaterske klubove 1980. godine, te više puta sudjelovanje s ekipama NK „Križevci“ na završnici prvenstva Hrvatske poslije osnivanja Škole nogometa NK „Križevci“.

Istovremeno sudjeluje kao trener i na Kampovima HNS-a, za mlađe uzrasne kategorija igrača. S ekipama je osvajao mnogobrojne turnire kako u Hrvatskoj tako i u inozemstvu. Kao voditelj Škole nogometa NK „Križevci“ uvodi u rad s mladima nove metode koje se temelje na novim saznanjima koja stiče u stalnom usavršavanju. Rezultat stalnog nogometnog usavršavanja je i završetak Nogometne Akademije HNS-a, koju je završio 2006. godine i stekao zvanje trenera UEFA-A.

NK Radnik Križevci // Facebook

Kao voditelj Škole nogometa NK „Križevci“, te s obzirom na uvijete u kojima je radio, škola nogometa postiže zajedno s ostalim trenerima koji u njoj rade zapažene sportske rezultate. Križevačka škola nogometa danas je poznata ne samo u županiji, već i mnogo šire. Mnogi mladi nogometaši ponikli u Križevcima i križevačkoj nogometnoj školi, nastavljaju karijere u većim nogometnim klubovima, što je ujedno i veliko priznanje kako voditelju škole tako i svima koji s njima rade. U prikupljanju građe za križevačku nogometnu priču 1909.-2009. dao je nemjerljiv doprinos – stoji u knjizi Ivana Majdaka, Križevačka nogometna priča.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Modni kutak

Prelijepa djevojka zaraznog osmijeha odlično isfurala legendarni predmet koji će biti hit ovog ljeta

Zaraznim osmijehom ova nas je prelijepa djevojka koja je prošetala koprivničkim trgom jednostavno "kupila". I ne samo time, odjevni...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×