18.7 C
Koprivnica
Četvrtak, 2. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
rajnard hraščanec

Koprivničanac koji se školuje na Kraljevskoj akademiji u Manchesteru večeras u Sinagogi ima prvi samostalni koncert
K

Ulaz na koncert je slobodan

Ne propustite

U koprivničkoj Sinagogi, večeras od 19.30 sati, domaćoj publici predstavit će se mladi koprivnički glazbenik Rajnard Hraščanec, koji će nastupiti uz klavirsku pratnju prof. Laure Malovec. Gosti koncerta su Nikola Milosavljević – klarinet i Marin Hraščanec – klavir.

Rajnard je student četvrte godine studija na glazbenom koledžu u Manchesteru, a ovo je njegov prvi samostalni koncert pred koprivničkom publikom. Program koncerta sastoji se od kompozicija slavenskih skladatelja iz doba romantizma, a kako piše u najavi, Rajnardov operni bariton provest će Vas kroz pjesme o strastvenim ljubavima i jednako strastvenim izdajama, ljutnji i oprostu, ali i kroz poznate i manje poznate melodije iz hrvatsko-kajkavsko govornog područja u modernim aranžmanima.

Ulaz na koncert je slobodan, a pokrovitelj je Grad Koprivnica.

Kao što smo naveli, Rajnard je student četvrte godine Kraljevske akademije u Velikoj Britaniji (Royal Northern College of Music, Manchester) u klasi renomiranog baritona Quentina Hayesa. Tijekom dosadašnjeg studija sudjelovao je u nekoliko opernih produkcija, usavršavao se u sklopu odsjeka digitalne produkcije i na odsjeku ‘stage managementa’ te je sudjelovao u organizaciji i produkciji brojnih koncerata.

Primatelj je prestižne stipendije britanskog ABRSM-a, ispitnog povjerenstva kraljevskih glazbenih škola sa sjedištem u Londonu. Prije nekoliko mjeseci Rajnard je objavio suvremenu verziju tradicionalne hrvatske pjesme ‘Vuprem oči’, koju će također izvesti na koncertu u koprivničkoj Sinagogi. Osim klasičnog solo pjevanja aktivno se bavi i jazzom te istražuje različite pjevačke tehnike kroz fuziju raznih komercijalnijih žanrova. Član je Moonlight Sessions benda u sklopu audio-vizualnog projekta Moonlight Sessions, a surađivao je i s mnogim glazbenicima i glazbenim sastavima poput The Gentleman, Ivan Grobenski, Anna Moor, bubnjarski sastav ‘BUŠ?BUM!’, Letarg i dr.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Traje do kraja svibnja

DOBRA VIJEST Danas kreće isplata povrata poreza kojemu se veseli više od 830 tisuća Hrvata, izračunajte koliko ćete dobiti

Danas počinje isplata povrata poreza! Do kraja mjeseca očekuje se isplata povrata po godišnjem obračunu poreza na dohodak za 2023....
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×