25.2 C
Koprivnica
Utorak, 30. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Slaven izgubio u Zaprešiću: Zbogom Europo!
S

Ne propustite

100423-slaven-mIgrači Slavena Belupa izgubili su prvenstvenu utakmicu 27. kola T-Com Prve HNL od Intera u Zaprešiću rezultatom 2:0. Ovim porazom Farmaceuti su se vjerojatno oprostili od mogućnosti nastupa u pretkolu Europske lige sljedeće sezone.

Inter je današnjom pobjedom napravio veliki korak prema ostanku u društvu prvoligaša. Iako se nakon prvog poluvremena nije činilo da bi “žuti” mogli do bodova, u nastavku potpuno druga slika i plod takve igre su dva pogotka koji su Slaven udaljili od Europe.

Od prve minute Slaven je zagospodario terenom. Lagano su držali loptu u posjedu i bilo je pitanje trenutka kada će postići pogodak, a najbliži su bili u 19. minuti kada su pogodili gredu. Od Intera u prvom dijelu ništa vrijedno spomena, mogu biti zadovoljni što su na odmor otišli početnim rezultatom.

U nastavku trener Intera Lončarević odmah na zagrijavanje šalje Tomislava Šarića i Palića jer je iz aviona bilo vidljivo da Inter ne može parirati Slavenu u veznom redu.

Do vodstva Inter je došao u 60. minuti kada jednu dugu loptu u kaznenom prostoru prima Bosec, s leđa ga ruše obrambeni igrači Slavena i sucu utakmice Strahonji nije preostalo ništa drugo nego opravdano pokazati na bijelu točku. Odgovornost je preuzeo Sivonjić i pogodio za 1:0.

Lončarević je navedene igrače uveo u 67. minuti i pogodio. Inter je napokon uspostavio kontrolu nad loptom, nije više bilo nepotrebnih napucavanja, a i otvorio se prostor za kontre jer je Slaven krenuo po izjednačujući pogodak.

Tako je u 86. minuti Živko povukao po lijevoj strani, Sivonjić izbjegao zaleđe i od centra se sjurio sam na Slavenova vratara Pelina. Ušao u kazneni prostor, Pelin brani, a Živko prati akciju te postiže drugi pogodak za Inter. Po veselju “žutih” bilo je vidljivo koliko im je ova utakmica i ova pobjeda bila bitna.

Inter se s nova tri boda odmaknuo od zone ispadanja, iako su pred njima još tri susreta u kojima moraju nastaviti s rezultatskim uspjesima jer se u ovom dijelu sezone ne gleda igra nego bodovi. Slaven je ovim porazom vjerojatno izgubio svaku nadu za plasmanom koji garantira europsko natjecanje.

T-COM PRVA HNL, 27. KOLO

INTER – SLAVEN BELUPO 2:0 (0:0)

ZAPREŠIĆ – Stadion ŠRC Zaprešić. Gledatelja 500. Sudac: Strahonja (Zagreb).

INTER: Delač, Barišić, Labudović, Balić (od 69. Živko), Ceraj, Yankep (od 65. Šarić), Gulić, Jonjić, Sivonjić, Bosec, Suarez (od 65. Palić). TRENER: Ilija Lončarević.

SLAVEN BELUPO: Pelin, Kokalović, Rogulj, Čaval, Nynkeu (od 67. Poredski), Šafarić (od 76. Jakšinić), Posavec, Delić (od 64. Geng), Mujanović, Jurić. TRENER: Zlatko Dalić.

STRIJELCI: 1:0 Sivonjić (58-11 m), 2:0 Živko (86).

ŽUTI KARTONI: Yankep (Inter), Mujanović (Slaven Belupo).

CRVENI KARTONI: -.

IZVOR: www.sportnet.hr

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Krenula je sezona

Nezaposleni Podravci “sele” na more, ispod 1270 eura ne žele konobariti, kuhari “izvjesili” cijenu od 1540 eura!

Nedostatak radnika, porezna opterećenja te nerealno regulirana radna vremena glavni su problemi naših ugostitelja. Sve se to potencira u...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×