12.9 C
Koprivnica
Subota, 27. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Laboratorij koprivničke bolnice prvi u regiji s akreditacijom Hrv. akreditacijske agencije
L

Ne propustite

Laboratorij koprivničke Opće bolnice ‘Dr. Tomislav Bardek’ prvi je županijski laboratorij ne samo u Hrvatskoj, nego i u regiji, koji je dobio akreditaciju Hrvatske akreditacijske agencije, rekao nam je predstojnik jedinice samostalne djelatnosti medicinske biokemije Željko Sinjeri.

– To je dokaz da je ova djelatnost stručno i tehnički osposobljena za rad u skladu s međunarodnim prihvaćenim pravilima, a to su europska pravila koja slijede sustav upravljanja kvalitetom i to prema normi ISO 15 189. To je postupak da se uspostavi povjerenje, nastalo radi olakšanja međunarodne suradnje, jer naši nalazi su sada priznati i u Europi, rekao je Ž. Sinjeri.

Akreditacija vrijedi do 2015. godine što znači da će laboratorij biti pod stalnim nadzorom, rekao nam je Željko Sinjeri i istaknuo kako su 25 zaposlenih tijekom zahtjevnog i dugotrajnog postupka imali veliku podršku vodstva bolnice u cijelom postupku. Akreditacija koprivničkom laboratoriju znači i to da svi liječnici mogu dobivati nalaze elektroničkim putem, čime bi se uvelike smanjile gužve u prostoru u kojem dnevno na dva laboratorija, ovaj medicinsko-biokemijski te mikrobiološki, čeka ponekad i do 600 pacijenata. Željko Sinjeri kaže kako bi to, osim pacijentima, olakšalo posao djelatnicima laboratorija, a zasigurno i liječnicima. Nastojat će se da se u Križevcima i Đurđevcu vadi krv i na tzv. crvene uputnice te da 10-ak preostalih liječnika u koprivničkom Domu zdravlja prima nalaze elektroničkim putem.

 

Laboratorij Opće bolnice "Dr. Tomislav Bardek"A što se tiče nezadovoljstva nekih građana da laboratorij ne počinje s radom prije 7,30 sati, Željko Sinjeri je rekao za djelatnike:
– Oni moraju prvo uzeti i ispuniti uputnice, provjeriti jesu li svi podatci ispravni, ispisati barkodove i pripremiti se za vađenje. To treba vjerojatno 15 minuta. I kad sam ja u laboratoriju nikad se nije dogodilo da se iza 7.15 krenulo s vađenjem krvi.

Razlog male čekaonice pak je taj, kaže Sinjeri, što je pilot projektom bilo predviđeno da pacijenti uopće ne dolaze u laboratoriji nego da se u ambulantama liječnika opće medicine vadi krv, a to će se i raditi ove godine kada liječnici uđu u koncesiju ove godine. U svakom slučaju, vodstvo koprivničke bolnice i djelatnici laboratorija predvođeni Željkom Sinjerijem svoja će laboratorijska iskustva sada moći prenositi drugima, jer su postigli vrhunac u svojoj djelatnosti prema europskim kriterijima.

tekst: Radio Koprivnica

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Svečana sjednica

Prekrasna Mirjana i ovog puta oduševila, jedan odjevni komad odjeće posebno se istaknuo

Ove srijede Križevci su slavili rođendan. Tako su brojni uzvanici iz ormara izvukli prekrasne modne kombinacije. Ravnateljica koprivničkog Doma zdravlja, Mirjana...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×