22.1 C
Koprivnica
Četvrtak, 2. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
inovacije

Ovo je prva ljekarna u županiji koja dobiva automatizirano skladište, ‘robot’ će lijekove dostavljati djelatnicima, sve to pred očima kupaca
O

Ljekarnicima će se time uvelike olakšati rad, jer više neće morati odlaziti u skladište

Ne propustite

Županijska zdravstvena ustanova Ljekarna Koprivnica uskoro će ljekarničke usluge podići na znatno višu razinu te postati predvodnica inovacija, čime će imati automatizirani sustav za upravljanje skladištem lijekova s računalnim upravljanjem i robotskom rukom.

Naime, rezultat je to nedavnog potpisivanja Ugovora o javnoj nabavi sustava za upravljanje skladištem u ljekarni ‘Ljekarna Koprivnica’ koji su u prisustvu župana Darka Korena i suradnika potpisali ravnateljica Ljekarne Koprivnica Irena Hadelan i predstavnik tvrtke isporučitelja uređaja direktor Boris Brčić.

Ljekarnicima će se time uvelike olakšati rad, jer više neće morati odlaziti u skladište, već će se lijekovi putem robotskog sustava isporučivati izravno iza leđa ljekarnika kroz specijaliziran otvor staklenog zida koji će biti vidljiv i korisnicima.

Ljekarna Koprivnica
Foto: Koprivničko-križevačka županija

Kako kažu, s tako implementiranim sustavom uvelike će doprinijeti poboljšanju radnih procesa te dodatnom povećanju kvalitete usluge unutar županijskog zdravstvenog sustava.

Riječ je o projektu vrijednom 215.068,69 eura s PDV-om koji će se realizirati na lokaciji Ulice Braće Radić 2 u Koprivnici, tj. u prostorima županijske ljekarne, nasuprot OB Koprivnica.

Rok implementacije i puštanja u pogon sustava je sredina ove godine, a dodajmo i kako je Koprivničko-križevačka županija treća županija u Hrvatskoj koja je uvela ovakav sustav u županijsku javnu zdravstvenu ustanovu, iza Varaždinske i Splitsko-dalmatinske županije. U nekoliko drugih gradova u Hrvatskoj postoje slični sustavi, ali su oni rezultat investicija u privatnom sektoru.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Vječito pitanje

KAJ ON IMA ITI BEZ MENE Žena pitala druge za savjet: Puštate li muževe često van s drugim muškarcima?

- Koliko često vaši muževi izlaze bez vas? Imate li neki dogovor oko toga? Smeta li vam to kad...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×