29 C
Koprivnica
Srijeda, 19. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
obnovljena i unutrašnjost

FOTO/VIDEO Ljekarna Koprivnica dobila svog robota: Ima dvije ruke i kad ljekarnica otkuca lijek, on ga pošalje
F

Robot će doprinijeti točnosti, on neće donijeti krivu kutijicu ili krivi broj kutijica. Unaprijedit će nam i inventuru i pomoći u kontroli roka lijekova, ali i skladištenju, rekla je ravnateljica ljekarne, Irena Hadelan

Ne propustite

Danas je uveden sustav za upravljanje skladištem u Ljekarni Koprivnica, a time je ova ljekarna postala prva na području Koprivničko-križevačke županije koja će imati automatizirani sustav za upravljanje skladištem lijekova s računalnim upravljanjem i robotskom rukom.

Uvođenjem ovog sustava ljekarnicima će se uvelike olakšati rad i omogućiti više vremena za razgovor i savjetovanje pacijenata, smanjiti mogućnost pogreške kod izdavanja, olakšati rad farmaceutskom tehničaru oko punjenja i kontrole rokova i slično.

– Treća smo županija u Hrvatskoj koja je uvela taj sustav i među desetak ustanova u državi koje ga imaju. Robot će doprinijeti točnosti, on neće donijeti krivu kutijicu ili krivi broj kutijica. Unaprijedit će nam i inventuru i pomoći u kontroli roka lijekova, ali i skladištenju – rekla je ravnateljica ljekarne, Irena Hadelan.

Ljekarna
Irena Hadelan // Foto: Ivan Balija

Riječ je o projektu vrijednom 215.068,69 eura s PDV-om, a javna nabava je provedena putem komisije koje su vodile županijske stručne službe, dodao je predsjednik Upravnog vijeća Ljekarne Koprivnica Dragutin Korošec.

Kada ljekarnica na blagajni “otkuca” potrebne lijekove, robot ih pripremi te “pošalje” lijek.

– Naš robot ima dvije ruke i može istovremeno i puniti i davati lijekove. Nakon otkucanog recepta on izda lijek i na televizoru možete i vidjeti čitav proces dolaska lijeka do blagajnice – rekao je Korošec i dodao kako je ponosan što Ljekarna uvijek prati trendove i radi po najvišim svjetskim normama.

Ljekarna
Dragutin Korošec // Foto: Ivan Balija

Svima se obratio i župan Darko Koren koji je izrazio zadovoljstvo što je sve privedeno kraju iako u samom početku neki nisu vidjeli prednosti ovog sustava. Bilo je oprečnih razmišljanja, prisjetio se Koren, i dodao da je to uvijek tako. Postaje određene sumnje i netko ima drugačija mišljenja.

– Ako niste odlučni i ne znate što hoćete, onda odustanete. Eto mi nismo odustali. Pionirski je ovo pothvat koji ima svoje rizike koje smo svjesno prihvatili, a vjerujem da će naša odluka imati opravdanja. Možda nismo dovoljno spomenuli naše ljekarnice koje su također imale puno strpljenja dok se tu sve rušilo i prilagođavalo tehnologiji. Vjerujem da će i ljudi dolaziti vidjeti kako taj robot funkcionira i sigurno će ovo biti jedan ogledni primjer kako se na to suvremen način radi – rekao je Koren.

Ljekarna
Darko Koren // Foto: Ivan Balija

Uz uvođenje sustava izvršeni su i radovi na prostoru za montažu automatiziranog skladišta vrijedni 17.200 eura te je tako napravljen otvor na zidu kod ulaza u ljekarnu kako bi se robot i njegov rad vidio sa stepenica.

Uvedene su nove instalacije i konekcija na ljekarnički program za izdavanje lijekova, uvedena je i nova klimatizacija prostora, koja uključuje i održavanje i elektronsku kontrolu temperature u robotiziranom skladištu i ostalim prostorijama ljekarne.

Spomenimo na kraju, u planu je i zamjena postojećih pultova za izdavanje lijekova koji će se zamijeniti funkcionalnijim pultovima otvorenijim za kontakt s pacijentima.

U videu pogledajte kako sustav funkcionira, a njegov rad predstavio je predstavnik tvrtke Gollmann, isporučitelja uređaja, direktor Boris Brčić.

Ljekarna
Foto: Ivan Balija
Ljekarna
Foto: Ivan Balija
Ljekarna
Foto: Ivan Balija
Ljekarna
Foto: Ivan Balija
Ljekarna
Foto: Ivan Balija
Ljekarna
Foto: Ivan Balija
Ljekarna
Foto: Ivan Balija
Ljekarna
Foto: Ivan Balija
Ljekarna
Foto: Ivan Balija
Ljekarna
Foto: Ivan Balija
Ljekarna
Foto: Ivan Balija
Ljekarna
Foto: Ivan Balija

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Euro 2024.

FOTO/VIDEO Hrvatski navijači preplavili Hamburg, Podravci i Prigorci užarili atmosferu na ulicama

Hrvatska danas u 15 sati igra drugu utakmicu u skupini protiv Albanije, a atmosfera u Njemačkoj je već užarena. U...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×