17.4 C
Koprivnica
Utorak, 30. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Muzealci posjetili Ivana Večenaja za rođendan
M

Ne propustite

Baš kao i svake godine koprivnički muzealci predvođeni predsjednicom Upravnog vijeća Muzeja prof. Enerikom Bijač posjetili su 18. svibnja na rođendan hrvatskog izvornog slikara Ivana Večenaja u Goli u njegovom domu i Muzeju koji nosi njegovo ime.

Nakon čestitki na velikoj životnoj i umjetničkoj obljetnici – 90. rođendanu i 55. obljetnici prve samostalne izložbe s katalogom za koji je likovnu kritiku napisao dr. Leander Brozović u Muzeju grada Koprivnice 1955. godine – majstor Večenaj uzvratio je čestitke koprivničkim muzealcima uz Međunarodni dan muzeja 18. svibnja.

Muzejsko druženje i ugodni razgovor o stanju naivne umjetnosti potrajalo je kroz cijelo rođendansko poslijepodne u ugodnom ambijentu Muzeja Večenaj a upravo treba naglasiti kako je gotovo u rođendansko-manifestnom govoru i mini okruglom stolu majstor Večenaj istaknuo veliku ulogu Galerije naivne umjetnosti u Hlebinama zaključujući izrijekom kako je razvoj i budućnost naivne umjetnosti u radu Galerije Hlebine pod okriljem ustanove javnog dobra Muzeja grada Koprivnice jer to se kroz povijest od gotovo pola stoljeća više puta uvijek iznova potvrđivalo.

Druženje s Ivanom Večenajem odvijalo se uz brojne telegrame i rođendanske čestitke koji su mu pristizali pa su mu tako čestitali – predsjednik RH Ivo Josipović, bivši predsjednik i prijatelj Stipe Mesić, ministar kulture RH Božo Biškupić, gradonačlnik Koprivnice Zvonimir Mršić i predsjednik Gradskog vijeća grada Koprivnice Zoran Gošek.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Krenula je sezona

Nezaposleni Podravci “sele” na more, ispod 1270 eura ne žele konobariti, kuhari “izvjesili” cijenu od 1540 eura!

Nedostatak radnika, porezna opterećenja te nerealno regulirana radna vremena glavni su problemi naših ugostitelja. Sve se to potencira u...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×