15.7 C
Koprivnica
Srijeda, 22. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
ulaganje u obrazovanje

Ludbreški osnovnoškolci dobili novu informatičku učionicu vrijednu gotovo 60.000 eura
L

Osim opremanja i uređenja nove učionice, prošle su godine u školi obnovljene sve elektroinstalacije, a sada je na red došlo i unutarnje uređenje

Ne propustite

Na radost učenika i nastavnika, u Osnovnoj školi Ludbreg otvorena je nova informatička učionica u koju je uloženo nešto manje od 60.000 eura.

Učionica je opremljena novim namještajem, računalima, pametnom pločom, televizorima, 3D printerom, a zamijenjena je i stolarija te je obnovljen parket. Obnova i opremanje učionice financirano je sredstvima Varaždinske županije, a župan Anđelko Stričak je rekao da su u protekle dvije godine u Osnovnu školu Ludbreg uložili više od 880.000 eura.

– Zajedno s Gradom Ludbregom provodimo projekt LORI i sufinanciramo određene programe kao što su prehrana učenika, pomoćnici u nastavi, produženi boravak. Sve to poduzimamo kako bi naši učenici imali što bolje obrazovanje, da bi bili u trendu, da bi imali informaciju više, odnosno bili upoznati sa svim zbivanjima u naprednom svijetu – rekao je Stričak.

Osim opremanja i uređenja nove učionice, prošle su godine u školi obnovljene sve elektroinstalacije, a sada je na red došlo i unutarnje uređenje. Tako je osim otvorenja učionice potpisan i ugovor s izvođačem radova ukupne vrijednosti nešto manje od 256.000 eura.

I sam ravnatelj škole Tihomir Horvat je istaknuo da je škola starija te da obnovu čeka već neko vrijeme.

– Konačno smo došli na red. U sklopu projekta unutarnje uređenja u učionicama će se skinuti stari sloj boje, stari sloj glet mase, poravnat će se i pobojati zidovi. Brusit će se i lakirati parketi, a u sanitarnim čvorovima zamijeniti pločice i sanitarije. Zamijenit će se kompletna unutarnja stolarija – objasnio je Horvat.

Dodajmo da je na otvorenju učionice i potpisivanju ugovora bio i gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić.

– Za nas je ovo vrlo važna investicija s obzirom na sve što kao grad radimo da obrazovanje u Ludbregu bude na najvećoj mogućoj razini. S ovom investicijom će se sigurno steći svi uvjeti da to tako i bude. Nadam se da će i naši učitelji prionuti dodatno motivirani poslu i da će znati iskoristiti sve blagodati suvremenih tehnologija koje se ovih godina ulažu preko različitih projekata u županiju, a sve s ciljem kako bi naša djeca imala najbolje uvjete za obrazovanje, kako bi naša djeca odlaskom u srednje škole mogli nastaviti uspješno se školovati i pripremati se za buduće izazove koji stoje pred njima. Znamo da se svake godine puno zanimanja ugasi, ali se puno novih otvara, a da biste odgovorili na taj izazov morate biti dobro obrazovani. Ova investicija u dobro obrazovanje u Ludbregu će pomoći budućim generacijama da lakše doskoče svim promjenama koje se dešavaju u današnjem svijetu – poručio je Bilić.

Foto: Grad Ludbreg
Foto: Grad Ludbreg
Foto: Grad Ludbreg
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Modni kutak

Prelijepa djevojka zaraznog osmijeha odlično isfurala legendarni predmet koji će biti hit ovog ljeta

Zaraznim osmijehom ova nas je prelijepa djevojka koja je prošetala koprivničkim trgom jednostavno "kupila". I ne samo time, odjevni...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×