19.9 C
Koprivnica
Subota, 18. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
ulaganje u obrazovanje

Ludbreški osnovnoškolci dobili novu informatičku učionicu vrijednu gotovo 60.000 eura
L

Osim opremanja i uređenja nove učionice, prošle su godine u školi obnovljene sve elektroinstalacije, a sada je na red došlo i unutarnje uređenje

Ne propustite

Na radost učenika i nastavnika, u Osnovnoj školi Ludbreg otvorena je nova informatička učionica u koju je uloženo nešto manje od 60.000 eura.

Učionica je opremljena novim namještajem, računalima, pametnom pločom, televizorima, 3D printerom, a zamijenjena je i stolarija te je obnovljen parket. Obnova i opremanje učionice financirano je sredstvima Varaždinske županije, a župan Anđelko Stričak je rekao da su u protekle dvije godine u Osnovnu školu Ludbreg uložili više od 880.000 eura.

– Zajedno s Gradom Ludbregom provodimo projekt LORI i sufinanciramo određene programe kao što su prehrana učenika, pomoćnici u nastavi, produženi boravak. Sve to poduzimamo kako bi naši učenici imali što bolje obrazovanje, da bi bili u trendu, da bi imali informaciju više, odnosno bili upoznati sa svim zbivanjima u naprednom svijetu – rekao je Stričak.

Osim opremanja i uređenja nove učionice, prošle su godine u školi obnovljene sve elektroinstalacije, a sada je na red došlo i unutarnje uređenje. Tako je osim otvorenja učionice potpisan i ugovor s izvođačem radova ukupne vrijednosti nešto manje od 256.000 eura.

I sam ravnatelj škole Tihomir Horvat je istaknuo da je škola starija te da obnovu čeka već neko vrijeme.

– Konačno smo došli na red. U sklopu projekta unutarnje uređenja u učionicama će se skinuti stari sloj boje, stari sloj glet mase, poravnat će se i pobojati zidovi. Brusit će se i lakirati parketi, a u sanitarnim čvorovima zamijeniti pločice i sanitarije. Zamijenit će se kompletna unutarnja stolarija – objasnio je Horvat.

Dodajmo da je na otvorenju učionice i potpisivanju ugovora bio i gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić.

– Za nas je ovo vrlo važna investicija s obzirom na sve što kao grad radimo da obrazovanje u Ludbregu bude na najvećoj mogućoj razini. S ovom investicijom će se sigurno steći svi uvjeti da to tako i bude. Nadam se da će i naši učitelji prionuti dodatno motivirani poslu i da će znati iskoristiti sve blagodati suvremenih tehnologija koje se ovih godina ulažu preko različitih projekata u županiju, a sve s ciljem kako bi naša djeca imala najbolje uvjete za obrazovanje, kako bi naša djeca odlaskom u srednje škole mogli nastaviti uspješno se školovati i pripremati se za buduće izazove koji stoje pred njima. Znamo da se svake godine puno zanimanja ugasi, ali se puno novih otvara, a da biste odgovorili na taj izazov morate biti dobro obrazovani. Ova investicija u dobro obrazovanje u Ludbregu će pomoći budućim generacijama da lakše doskoče svim promjenama koje se dešavaju u današnjem svijetu – poručio je Bilić.

Foto: Grad Ludbreg
Foto: Grad Ludbreg
Foto: Grad Ludbreg
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Festival malih kolača

FOTO/VIDEO Virje je metropola za ljubitelje slatkog, nikad veća Prkačijada dovela goste iz cijelog svijeta

Počela je 9. Virovska prkačijada, prvi europski festival malih tradicijskih kolača, a Virje je ovoga vikenda metropola za sve...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×