24.6 C
Koprivnica
Utorak, 30. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

UBIUDR predlaže da 30. rujna bude Dan branitelja Koprivnice
U

Ne propustite

Udruga branitelja Podravke predložila je koprivničkoj gradskoj upravi da se, poput primjerice u Osijeku ili Zagrebu, proglasi Dan hrvatskih branitelja Grada Koprivnice. Predlažu da taj dan bude 30. rujna, jer su tada pripadnici Zbora narodne garde i policije bez ispaljenog metka osvojili koprivničku kasarnu, koju je zauvijek napustilo i nekoliko stotina neprijateljskih vojnika, pojasnio je predsjednik UBIUDR Mladen Pavković.

– Smatramo da je to bila jedna od presudnih pobjeda na početku Domovinskog rata na ovim prostorima. To obilježavanje je do sad bilo skromno, a u osvajanju vojarne sudjelovao je i veliki broj Koprivničanaca, od kojih su mnogi kasnije ratovali gotovo na svim bojištima diljem Hrvatske, rekao je M. Pavković.

 

Obilježavanje Dana hrvatskih branitelja Grada Koprivnice, kaže Pavković, bila bi prigoda da se oni ponovno okupe, upoznaju sugrađane, pogotovo mlade, sa svime što su prošli, te da se svi zajedno prisjete poginulih, umrlih i nestalih suboraca, ali i preživjelih branitelja. Na taj način prisjetili bi se vremena ponosa i slave, ne dozvoljavajući da se zaborave oni koji su bili prvi kad je trebalo, odnosno da se i na ovaj način borimo istinom protiv zaborava. Iako ova inicijativa nije nova, Pavković kaže da do sada nije bila konkretizirana, te očekuje da joj se pridruže i druge braniteljske udruge, kao i županijski Savjet za branitelje.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Druženje i sport

FOTO Plazma Sportske igre mladih u Koprivnici su okupile tisuću učenika osnovnih škola, evo tko ide na završnicu

Na sportskom igralištu u sklopu Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski okupilo se gotovo tisuću učenika osnovnih škola s područja...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×