21.8 C
Koprivnica
Subota, 4. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Mršić: Ovo je rebalans zaostajanja
M

Ne propustite

Prema zasad dostupnim podacima, najavljeni rebalans državnog proračuna je rebalans zaostajanja – prividno se nikome ništa nije uzelo i mažu nam se oči da nam se time čuva standard, a u stvari trajno zaostajemo, komentirao je koprivnički gradonačelnik i saborski zastupnik Zvonimir Mršić.

– Rebalans će građane Republike Hrvatske koštati 5 milijardi kuna jer će toliki biti trošak financiranja ovih 8 milijardi kuna za koje se treba dodatno zadužiti da bi se pokrili postojeći dugovi, što u konačnici znači da prividnim čuvanjem standarda danas, u doglednoj budućnosti ostajemo bez tog iznosa. Gubimo korak sa zemljama koje izlaze iz krize i umjesto da i mi izlazimo zajedno s njima, mi u krizu tonemo još brže i dublje, kaže Mršić tvrdeći da je ovo bila prilika kojom se postojeća ekonomska politika mogla promijeniti, no na kraju je ispalo da samo krademo budućnost sebi, svojoj djeci, pa i unucima.

Nova zaduženja

– Odluka da razina državnih rashoda iduće godine mora biti ista kao i ove također je potpuno promašena jer ovako postavljena ekonomska politika vodi k tome da porezni prihodi u 2011. godini budu još niži, što znači da nam za godinu dana slijedi još veće zaduživanje! Mi naprosto u jednom trenutku moramo reći da nećemo trošiti više nego stvaramo jer osim što ne vraćamo dugove stalno gomilamo nove stvaramo nove, zaključio je Mršić i rekao da pod hitno treba doći do parlamentarnih izbora i građanima omogućiti da kažu žele li ovo što sad imaju ili nešto drugo.

Izvor: Glas Podravine

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Užas

JE LI TO MOGUĆE Pogledajte što su “pametnjakovići” napravili pametnoj klupi kod Gimnazije

Neki su pametnjakovići, zapravo delinkventi ili možda pojedinac napravili pravu štetu na jednoj od pametnih klupa postavljenih u gradu....
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×