Mršić: Ovo je rebalans zaostajanja

20:28h
0
100826-mrsic-m

Prema zasad dostupnim podacima, najavljeni rebalans državnog proračuna je rebalans zaostajanja – prividno se nikome ništa nije uzelo i mažu nam se oči da nam se time čuva standard, a u stvari trajno zaostajemo, komentirao je koprivnički gradonačelnik i saborski zastupnik Zvonimir Mršić.

– Rebalans će građane Republike Hrvatske koštati 5 milijardi kuna jer će toliki biti trošak financiranja ovih 8 milijardi kuna za koje se treba dodatno zadužiti da bi se pokrili postojeći dugovi, što u konačnici znači da prividnim čuvanjem standarda danas, u doglednoj budućnosti ostajemo bez tog iznosa. Gubimo korak sa zemljama koje izlaze iz krize i umjesto da i mi izlazimo zajedno s njima, mi u krizu tonemo još brže i dublje, kaže Mršić tvrdeći da je ovo bila prilika kojom se postojeća ekonomska politika mogla promijeniti, no na kraju je ispalo da samo krademo budućnost sebi, svojoj djeci, pa i unucima.

Nova zaduženja

– Odluka da razina državnih rashoda iduće godine mora biti ista kao i ove također je potpuno promašena jer ovako postavljena ekonomska politika vodi k tome da porezni prihodi u 2011. godini budu još niži, što znači da nam za godinu dana slijedi još veće zaduživanje! Mi naprosto u jednom trenutku moramo reći da nećemo trošiti više nego stvaramo jer osim što ne vraćamo dugove stalno gomilamo nove stvaramo nove, zaključio je Mršić i rekao da pod hitno treba doći do parlamentarnih izbora i građanima omogućiti da kažu žele li ovo što sad imaju ili nešto drugo.

Izvor: Glas Podravine

čitam...