Jeste li ikada napravili dovoljno riže, a da vam veća količina nakon ručka ne ostane?
Upravo taj višak često završi u otpadu budući da se riža treba pažljivo podgrijavati ili inače može dovesti do trovanja.
Donosimo vam jednostavan recept za raviole s rižom.
Sve što trebate je pomiješati sve sastojke u multipraktiku, zamijesiti tijesto i odabrati kojim nadjevom ćeš ih puniti. Raviole punite dimljenim svježim sirom, a možete iskoristiti i razne ostatke iz hladnjaka i pripremiti nekoliko verzija raviola, piše missGastero.
Kada su ravioli kuhani, jedino što preostaje je dodati omiljeni umak, a to prepuštamo vama na izbor.
Sastojci:
175 g kuhane riže
20 g parmezana
1 jaje
50 g bijelog pirovog brašna (i još prema potrebi za posipanje)
Prstohvat soli
Punjenje po želji
Priprema:
- U multipraktiku izmiksaj rižu, parmezan, sol i jaje do glatke konzistencije.
- Smjesu prebaci u zdjelu i postupno dodaj brašno dok se tijesto ne prestane lijepiti.
- Površinu na kojoj ćeš valjati tijesto dobro pobrašni kao i sve čime ćeš raditi (valjak, ruke, samo tijesto).
- Razvaljaj tijesto u oblik pravokutnika.
- Uz jednu dužu stranicu rasporedi nadjev žličicom u male kuglice, razmaknute par centimetara. Potom tu stranu s kuglicama preklopi drugim dijelom (polovicom) tijesta.
- Prstima lagano pritisni tijesto oko punjenja. Koliko je god moguće, ukloni višak brašna s tijesta.
- Zakuhaj posoljenu vodu, izreži raviole i kuhaj ih u vodi pazeći da ne pretrpaš posudu jer im treba dosta prostora kako se ne bi zalijepili.
- Posluži ih s domaćom šalšom ili sličnim umakom