13.2 C
Koprivnica
Četvrtak, 2. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Podravka Vegeta pobijedila Lokomotivu u derbiju kola
P

Ne propustite

Podravka Vegeta u derbiju 6. kola 1. HRL za žene pobijedila je u srijedu navečer zagrebačku Lokomotivu s 32:25 (14:15) s dosta mučenja u prvom poluvremenu, ali i iskazanom kvalitetom u drugom dijelu.

Lokomotivina mladost nije mogla parirati osim borbenošću i vještim iskorištavanjem nepažnje domaćina u obrani i poneke slabe obrane Jelčić s krila i iz vana (Jelčić  je, inače, imala nekoliko izvrsnih obrana). S druge strane Lokomotivu je u ravnopravnosti i prevagi držala odlična golmanica Vanja Radić, kojoj nije prvi puta da se ističe svojim obranama u 1. HRL. U nekim situacijama pomogle su joj i Podravkine igračice mlakim ili nerezonskim udarcima.

Podravka Vegeta počela je s tri pomašaja Nikčević, a prvi puta Koprivničanke su došle u vodstvo u 33. minuti (16:15). Lokomotiva je, pak, svoj prvi gol u 2. poluvremenu zabila u 38. minuti, kada je Podravka već napravila razliku koja je zapravo značila sigurnu pobjedu (19:15). Razlika se povećavala, najviše zahvaljujući Aniti Gaće, koja dosad ni jednu utakmicu nije odigrala slabo, već, naprotiv, 80 posto njenih nastupa bilo je – izvrsno. Sasvim oprečno od cjeline utakmice, koja je bila borbena, ali s neiskazanom kvalitetom sudionica.

 

foto: Ivan BrkićSutkinje iz Rijeke nervirale su oba tabora. Njihova procjena i dosuđivanja sedmeraca nakon probijanja je za raspravu, zanemarivanje koraka je bilo u većim količinama nego što je normalno, uglavnom nisu blizu reputaciji koja ih kao internacionalke prati. No, Podravka Vegeta, a ni Lokomotiva, ne smiju se vaditi na suce. Ima dosta posla i s uspostavljanjem igre. Podravki Vegeti Liga prvakinja je pred vratima, a u nedjelju norveški suci će biti najmanje važni: suparnik je Krim Mercator, a gol više dobiva.

UTAKMICA 6. KOLA 1. HRVATSKE RUKOMETNE LIGE ZA ŽENE

PODRAVKA VEGETA – LOKOMOTIVA 32:25 (14:15)

KOPRIVNICA – Sportska dvorana gimnazije Frana Galovića. Gledatelja: 300. Sutkinje: Irena Pahor i Sanja Trbović (obje Rijeka). Nadzornik HRS-a: Ivan Toplak (Zagreb).

PODRAVKA VEGETA: Žderić (0+1), Jelčić (8+2); Čović, Kožnjak 2, A.M. Beljo 2(1), Petković 2, M. Beljo, Zebić 5(2), Gaće 10, Dragišić, V. Milanović Litre 2, Poljak, Pasičnik 3(2), Tatari 2, Nikčević, Pušić 4. TRENER:Neven Hrupec.

LOKOMOTIVA: Medak (-+0), Radić (15+2); M. Milić 2, Nikšić 2, Peraica 4(1), Pasarić, Nuić 3, Šerić 4(2), Bušić 3, Tomić, I. Milić, I. Milanović Litre 4, Bošnjak 2, Krsnik 1. TRENER: Nenad Šoštarić.

SEDMERCI: Podravka Vegeta 7(5), Lokomotiva 6(3).

ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 8 minuta (V. Milanović Litre 2+2, Pasični8k, Pušić po 2), Lokomotiva 10 minuta (Nikšić 2+2, Šerić, I. Milanović Litre, Bošnjak po 2).

IGRAČICA UTAKMICE: Anita Gaće (Podravka Vegeta).

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Upravo

FOTO Sudar Mercedesa i Škode na poznatom koprivničkom raskrižju, policija je na terenu

Prometna nesreća dogodila se maloprije na raskrižju Starogradske ulice i Ulice kraljice Jelene u Koprivnici. Kako doznajemo, sudarili su se...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×