21.3 C
Koprivnica
Utorak, 21. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
EDUKACIJA

FOTO Uređaji za održavanje života postavljeni na više mjesta u županiji, za djelatnike Doma zdravlja organiziran tečaj
F

Riječ je o vrijednoj edukaciji tečaja osnovnih mjera održavanja života odraslih

Ne propustite

U suradnji sa Zavodom za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije tijekom veljače i ožujka proveden je tečaj za 40 djelatnika i to sve tri ispostave Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije.

Riječ je o vrijednoj edukaciji tečaja osnovnih mjera održavanja života (BLS) odraslih uz upotrebu AVD-a koje su djelatnici Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije uspješno položili.

– Spremnost na hitna stanja mora biti na svim razinama, a suradnja naših zdravstvenih ustanova mora biti na najvišoj razini, što smo i pokazali održavanjem ovakve vrste edukacije. Naime, svi mi možemo biti hitni pacijenti, a spremnost liječnika i medicinske sestre da do dolaska hitne medicinske službe učine sve da spase život pacijenta je neprocjenjiva – moglo se čuti na edukaciji.

U sklopu što šire primjene kvalitetnih mjera osnovnog održavanja života na strateška mjesta s većim brojem ljudi kao što su policijske postaje, banke, trgovački centri, aerodromi, postavljeni su automatski vanjski defibrilatori. Navcedeni uređaji prepoznaju maligne srčane ritmove te omogućuju isporuku strujnog šoka unesrećenome u slučaju potrebe. Uređaj se uvijek nalazi na vidljivom mjestu, dostupan je svima te označen zaštitnim znakom uređaja AVD/AED.

Tečaj osnovnih mjera održavanja života (BLS) odraslih uz upotrebu AVD-a održali su instruktori Željko Poljak, bacc. med. techn., Tomislav Kolar, baccc. med. techn. i Jadranka Janković, med. sestra.

Na kojim lokacijama su postavljeni AVD uređaji u slučaju potrebe za njihovim korištenjem možete pogledati ovdje.

Foto: Dom zdravlja KKŽ
Foto: Dom zdravlja KKŽ
Foto: Dom zdravlja KKŽ
Foto: Dom zdravlja KKŽ
Foto: Dom zdravlja KKŽ
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Samo četiri u zemlji

ČUDO IZ KOPRIVNICE Naša bolnica lanjsku godinu završila u plusu, Devčić: Što nose ova i iduća godina – nemoguće je znati!

E, to se zove "tajming"! Koprivnička Opća bolnica dr. T. Bardek godinama je generirala gubitke i primaknula se ukupnom...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×