15.7 C
Koprivnica
Srijeda, 22. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Bili smo u Čukovcu

FOTO/VIDEO U Selo jagoda slatki plodovi stigli ranije nego ikad, Ljiljana: I nas su malo iznenadile, mogle bi trajati i šest tjedana!
F

Ljiljana i njen suprug zajedno vode brigu oko jagoda i njihove sadnje a kaže kako su jako zadovoljni količinama, godina je jako rodna

Ne propustite

Krenula je sezona jagoda, nešto ranije nego je to slučaj bio prijašnjih godina.

U mjestu Čukovec, poznatom i kao “selo jagoda” prvi štand pored ceste pojavio se kod Ljiljane Lazić, čiji je OPG poznat i kao “Jagode mame Lilike”. Ova je lokacija česta za sve ljubitelje jagoda, a ova se obitelj jagodama bavi već 40 godina.

– Prošle godine jagode su krenule 25. travnja, a ove godine skoro tri tjedna ranije, prve smo brali već 7. travnja – kaže nam gospođa Ljiljana koja dodaje da su i njih malo iznenadile.

Ljiljana i njen suprug zajedno vode brigu oko jagoda i njihove sadnje a kaže kako su jako zadovoljni količinama, godina je jako rodna.

Ljiljana jagode
Foto: Ivan Balija

– Ovako brzo imali smo ih 2019. kada su došle 17. travnja, ali trajale su samo tri tjedna. Ako se nastavi kako je sada, imat ćemo jagode čak šest tjedana – kaže nam.

Razlog tako brzo dolaska je vrućina i to što prave zime praktički nije ni bilo.

– Ovisi nešto i o sadnji, održavanju, čišćenju na jesen i u proljeće. Sam postupak je isto bitan. Prošle smo godine sadili dosta ranije, već u srpnju. Što ranije sadite, jagode prije dođu – otkriva nam Ljiljana.

S nametnicima nisu imali problema, osim što njihovo polje s jagodama znaju posjetiti srne, koje ih obožavaju.

– Imali smo problem i s voluharicama, ali smo tijekom jeseni u rupe stavljali pšenicu, ono što se smije tretirati, a sada nema nikakvih problema – kaže nam.

Zadovoljna je reakcijama ljudi, jagode su se odmah počele prodavati, a kaže kako je i cijena kako je bila i prošle godine.

– Mjerica od nekih 250 do 300 grama je 1,5 eura, isto je to kao i prošle godine. Znamo kakva je situacija, pa ne možemo baš dizati cijene u nešto neprihvatljivo. Ne smijemo biti lakomi – govori nam.

Ljiljana jagode
Foto: Ivan Balija

Jagode beru svakog dana, pa je ono što se nađe na njihovom štandu svježe za taj dan.

– Imamo veliku količinu i stalne kupce, uzimaju od nas i neke škole za djecu, kvalitetne su, pa se ne bojimo da će ostati – kroz smijeh će Ljiljana.

Kaže nam kako kupci uglavnom u početku uzimaju mjericu za probu, a onda se vraćaju po veće količine.

– Nama je lakše sada skupljati u ovako male posudice, ali kroz nekih tjedan dana počet ćemo ih pakirati u one od pola kile. Ne znamo još koja će cijena biti, ali vjerojatno oko 3 eura – zaključuje gospođa Liljana.

Ljiljana jagode
Foto: Ivan Balija
Ljiljana jagode
Foto: Ivan Balija
Ljiljana jagode
Foto: Ivan Balija
Ljiljana jagode
Foto: Ivan Balija
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Modni kutak

Prelijepa djevojka zaraznog osmijeha odlično isfurala legendarni predmet koji će biti hit ovog ljeta

Zaraznim osmijehom ova nas je prelijepa djevojka koja je prošetala koprivničkim trgom jednostavno "kupila". I ne samo time, odjevni...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×