9.3 C
Koprivnica
Subota, 18. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Bili smo u Čukovcu

FOTO/VIDEO U Selo jagoda slatki plodovi stigli ranije nego ikad, Ljiljana: I nas su malo iznenadile, mogle bi trajati i šest tjedana!
F

Ljiljana i njen suprug zajedno vode brigu oko jagoda i njihove sadnje a kaže kako su jako zadovoljni količinama, godina je jako rodna

Ne propustite

Krenula je sezona jagoda, nešto ranije nego je to slučaj bio prijašnjih godina.

U mjestu Čukovec, poznatom i kao “selo jagoda” prvi štand pored ceste pojavio se kod Ljiljane Lazić, čiji je OPG poznat i kao “Jagode mame Lilike”. Ova je lokacija česta za sve ljubitelje jagoda, a ova se obitelj jagodama bavi već 40 godina.

– Prošle godine jagode su krenule 25. travnja, a ove godine skoro tri tjedna ranije, prve smo brali već 7. travnja – kaže nam gospođa Ljiljana koja dodaje da su i njih malo iznenadile.

Ljiljana i njen suprug zajedno vode brigu oko jagoda i njihove sadnje a kaže kako su jako zadovoljni količinama, godina je jako rodna.

Ljiljana jagode
Foto: Ivan Balija

– Ovako brzo imali smo ih 2019. kada su došle 17. travnja, ali trajale su samo tri tjedna. Ako se nastavi kako je sada, imat ćemo jagode čak šest tjedana – kaže nam.

Razlog tako brzo dolaska je vrućina i to što prave zime praktički nije ni bilo.

– Ovisi nešto i o sadnji, održavanju, čišćenju na jesen i u proljeće. Sam postupak je isto bitan. Prošle smo godine sadili dosta ranije, već u srpnju. Što ranije sadite, jagode prije dođu – otkriva nam Ljiljana.

S nametnicima nisu imali problema, osim što njihovo polje s jagodama znaju posjetiti srne, koje ih obožavaju.

– Imali smo problem i s voluharicama, ali smo tijekom jeseni u rupe stavljali pšenicu, ono što se smije tretirati, a sada nema nikakvih problema – kaže nam.

Zadovoljna je reakcijama ljudi, jagode su se odmah počele prodavati, a kaže kako je i cijena kako je bila i prošle godine.

– Mjerica od nekih 250 do 300 grama je 1,5 eura, isto je to kao i prošle godine. Znamo kakva je situacija, pa ne možemo baš dizati cijene u nešto neprihvatljivo. Ne smijemo biti lakomi – govori nam.

Ljiljana jagode
Foto: Ivan Balija

Jagode beru svakog dana, pa je ono što se nađe na njihovom štandu svježe za taj dan.

– Imamo veliku količinu i stalne kupce, uzimaju od nas i neke škole za djecu, kvalitetne su, pa se ne bojimo da će ostati – kroz smijeh će Ljiljana.

Kaže nam kako kupci uglavnom u početku uzimaju mjericu za probu, a onda se vraćaju po veće količine.

– Nama je lakše sada skupljati u ovako male posudice, ali kroz nekih tjedan dana počet ćemo ih pakirati u one od pola kile. Ne znamo još koja će cijena biti, ali vjerojatno oko 3 eura – zaključuje gospođa Liljana.

Ljiljana jagode
Foto: Ivan Balija
Ljiljana jagode
Foto: Ivan Balija
Ljiljana jagode
Foto: Ivan Balija
Ljiljana jagode
Foto: Ivan Balija
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Digitalno doba

FOTO/VIDEO Najbolje fotografije Ivana Brkića kroz 20 godina karijere privukle brojne znatiželjnike u Galeriju

Izložba fotografija Ivana Brkića, poznatog koprivničkog fotografa, otvorena je u Galeriji Koprivnica. Djelić njegova opusa, koji broji više od 700...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×