33.2 C
Koprivnica
Srijeda, 17. srpnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Festival Iz bakine škrinje

U tri koncertna dana nastupit će i grupe iz Perua i Indije
U

U tri koncertna dana, folklorne grupe donijet će svjetsku kulturnu baštinu na naše pozornice kroz tradicionalne plesove, pjesmu i glazbu, pružajući posjetiteljima jedinstveno i nezaboravno iskustvo - kazali su organizatori

Ne propustite

Sedamnaesti po redu Međunarodni festival folklora Iz bakine škrinje i Dani kulturne baštine ove će se godine održati od 10. do 15. srpnja u Koprivnici, Križevcima i Goli.

Festival ove godine, kažu organizatori, donosi brojne novitete, uključujući dodatni koncertni dan. Otvorenje festivala održat će se 11. srpnja u Križevcima na Ljetnoj pozornici/Zvjezdarnica s početkom u 20.30. Druga festivalska večer održat će se 12. srpnja u sportskoj dvorani Osnovne škole Gola u 20.15, dok će se gala večer održati 13. srpnja u Koprivnici na Zrinskom trgu s početkom u 20.30.

– U tri koncertna dana, folklorne grupe iz Perua, Indije, Češke, Mađarske, Crne Gore, Srbije, Slovenije i Hrvatske donijet će svjetsku kulturnu baštinu na naše pozornice kroz tradicionalne plesove, pjesmu i glazbu, pružajući posjetiteljima jedinstveno i nezaboravno iskustvo – kazali su organizatori.

Dani kulturne baštine, koji će se održati od 1. do 15. srpnja, također donose nove sadržaje. Uz već tradicionalnu izložbu u Knjižnici i čitaonici Fran Galović Koprivnica, prvi će se put u suradnji s knjižnicom održati radionice čitanja priča i bajki iz država sudionica 1. i 2. srpnja. U suradnji s Muzejom grada Koprivnice, planirane su radionice izrade požiraka (Društvo žena Đelekovec) 6. srpnja, „pogače s oreji“ (Udruga žena grada Đurđevca) 12. srpnja, kao i prezentacija tradicijskih frizura u suradnji s Hair Stil salonom.

Festival organizira Folklorni ansambl Koprivnica u suorganizaciji Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije, a uz podršku Ministarstva kulture i medija, Hrvatskog društva skladatelja, Koprivničko-križevačke županije, Grada Koprivnice, Grada Križevaca, Općine Gola, Saveza Alpe-Jadran, Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije, Turističke zajednice grada Križevaca, Turističke zajednice područja Središnja Podravina, Podravke d.d., Hrvatskih šuma d.o.o., Carlsberga Croatia, Destinacijske agencije Križevci, Vinarije Kostanjevec, OPG-a Denis Bužić i ostalih partnera.

FOTO: Folklorni ansambl Koprivnica
FOTO: Folklorni ansambl Koprivnica
FOTO: Folklorni ansambl Koprivnica
FOTO: Folklorni ansambl Koprivnica
FOTO: Folklorni ansambl Koprivnica
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

brojni radovi u gradu

FOTO Nitko se nije javio na natječaj za radove na rotoru kod HAK-a: Toliko je investicija da nas izvođači ne mogu popratiti

U cilju modernizacije ostatka prometnog sustava na području grada, planirana je rekonstrukcija još dva raskrižja te su dva nova...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×