9.3 C
Koprivnica
Nedjelja, 21. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
dani kulturne baštine

Srpanj je rezerviran za 16. Međunarodni festival folklora Iz bakine škrinje, u goste nam dolaze grupe iz Gruzije, Češke, Austrije…
S

Međunarodni festival folklora "Iz bakine škrinje" i Dani kulturne baštine slavi raznolikost i ljepotu folklora te promiču našu kulturnu baštinu. Okupljajući ljude iz cijelog svijeta, potiče dijeljenje tradicije, plesa i glazbe te stvaranje mostova među kulturama

Ne propustite

Približava se vrijeme održavanja 16. Međunarodnog festivala folklora “Iz bakine škrinje” i Dana kulturne baštine koji će se održati od 13. do 17. srpnja u Koprivnici i Legradu.

Festival će donijeti bogat program s folklornim grupama iz Gruzije, Meksika, Češke, Bosne i Hercegovine, Srbije, Slovenije, Austrije i Hrvatske koje će predstaviti raznolikost i ljepotu kulturne baštine kroz ples, glazbu i narodnu nošnju na festivalskim večerima.

Tako će u Legradu svoju baštinu gosti prikazati prvog dana festivala, 14. srpnja, a u Koprivnici 15. srpnja. Spomenimo, od 1. do 15. srpnja održat će se i Dani kulturne baštine u sklopu kojih će biti postavljena izložba hrvatskih tradicijskih instrumenata u izlozima koprivničke knjižnice.

Aktivnosti u sklopu Dana kulturne baštine nastavit će se 7. srpnja panel raspravom na kojoj će stručnjaci iz područja tradicijske kulture govoriti o bogatstvu tradicije kao i važnosti očuvanja iste. Panel rasprava održat će se u Domoljubu s početkom u 19 sati.

Također, 10. srpnja u prostorima Domoljuba u 18 sati održat će se i radionica ivanečkog veza, na kojoj će posjetitelji imati priliku naučiti o tradicionalnoj tehnici izrade veza.

Međunarodni festival folklora “Iz bakine škrinje” i Dani kulturne baštine slavi raznolikost i ljepotu folklora te promiču našu kulturnu baštinu. Okupljajući ljude iz cijelog svijeta, potiče dijeljenje tradicije, plesa i glazbe te stvaranje mostova među kulturama.

Organiziraju ga Folklorni ansambl Koprivnica i Zajednica kulturno umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije, u suorganizaciji Turističke zajednice Koprivničko križevačke županije, Turističke zajednice Središnja Podravina i KUD-a Zrin, a uz podršku Ministarstva kulture i medija RH, Saveza Alpe Jadran, Koprivničko-križevačke županije, Grada Koprivnice i drugih pokrovitelja i sponzora.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Važno ulaganje

VELIKI PROJEKT Kreće realizacija prve geotermalne elektrane na sjeveru Hrvatske

Pisali smo prošle godine kako su nakon tri godine, Tvrtka Bukotermal u vlasništvu Varaždinske županije i Općine Mali Bukovec...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×