11.8 C
Koprivnica
Nedjelja, 6. listopada 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Tužna vijest

Koprivnica ostala bez jednog od svojih najstrastvenijih kroničara, preminuo novinar Jovo Rojčević
K

Njegove su priče ispričane životno realistički, s likovima od krvi i mesa, koji su konačno i vrlo stvarno bliski, gotovo iz susjedstva, svojedobno je za njega kazao Dragutin Feletar, još jedan koprivnički velikan koji nas je prerano napustio. 

Ne propustite

Koprivnica je dana ostala bez prije svega velikog čovjeka, novinara, publiciste Jove Rojčevića.

Rojčević je preminuo noćas u 84. godini života. Rojčevića prije svega mlađi kolege pamte kao vrlo predanog i odgovornog profesionalca koji je odgojio brojne generacije novinara. A kako i ne bi kada se novinarstvom bavio više od pet desetljeća. Tijekom bogate novinarske karijere Rojčević se bez sumnje upisao u knjigu najplodnijih i najrevnijih kroničara Koprivnice i Podravine.

– Njegove su priče ispričane životno realistički, s likovima od krvi i mesa, koji su konačno i vrlo stvarno bliski, gotovo iz susjedstva. S druge strane novele su pisane i vrlo emotivno, likovi se zavlače pod kožu, tako da čitalac suosjeća s njima, a neke priče će zacijelo izazvati i poneki suzu (priča o Steli). Iz malih sudskih rasprava, Rojčević je uspio svojim spisateljskim umijećem stvoriti veliku životnu priču, koja čitatelja ne samo zainteresira već ga emotivno angažira i obogaćuje. Što je osobito važno, Rojčevićev stav i ocjena pojedinih ljudi i događanja uvijek ističu pozitivne ljudske osobine te daju nadu da će se život popraviti – svojedobno je za njega kazao Dragutin Feletar, još jedan koprivnički velikan koji nas je prerano napustio.

Dodajmo kako će posljednji ispraćaj dragog nam kolege Jove Rojčevića biti u utorak na gradskom groblju u Koprivnici.

Novinar Jovo Rojčević objedinio je priče s carinske brklje, iz sudnice i svakodnevnice u knjigu Novele

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Supersport HNL

SLAVEN – RIJEKA 0:0 Sudac Zebec spasio Rijeku i poništio gol Farmaceutima, ništa novo i neočekivano

Može li Slaven Belupo otključati najtvrđu obranu lige? Znat ćemo za otprilike 90 minuta, a do tada evo i...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×