28.7 C
Koprivnica
Četvrtak, 1. kolovoza 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
natjecanje za 5!

Olimpijada se održava i u Koprivnici, mali “olimpijci” u mjesec dana pročitali čak 2174 knjige
O

Program se provodi do 31.8. i nastavlja se pod geslom olimpijaca Važno je sudjelovati, a ne pobijediti, čemu možemo dodati i kako je važno uživati u čitanju, što je i cilj Olimpijade čitanja – zaključuju u Knjižnici

Ne propustite

Usporedno s početkom Olimpijskih igara u Parizu, koprivnički olimpijci preplavili su Dječji odjel Knjižnice i čitaonice Fran Galović kako bi se natjecali u čitanju. Na natjecanje ih je potaknula koprivnička Olimpijada čitanja koja se provodi već devetu godinu zaredom.

FOTO: Knjižnica i čitaonica Fran Galović

Rezultati čitanja iz godine u godinu sve su veći. Tako je i ove godine. Iako je nešto manji broj sudionika, 189 upisanih, a od toga 167 aktivnih, pročitano je u samo mjesec dana 2174 knjige ili 13 po sudioniku.

– Olimpijada čitanja je odlična i poticajna za one koji ne vole čitati. Mame se moraju dodatno potruditi da dječake motiviraju na čitanje u što ranijoj dobi, riječi su jedne mame čiji sin sudjeluje u programu. Roditelji izjavljuju da je “program odličan za učenike nižih razreda kako bi vježbali čitanje i usavršili pisanje. Natjecateljski duh potiče ih da više čitaju, prate rezultate njihovih prijatelja i ponosni su na uspjeh – istaknuli su u Knjižnici.

FOTO: Knjižnica i čitaonica Fran Galović

Lana, polaznica prvog razreda izjavljuje da je olimpijada odlična, sviđa joj se popunjavanje dnevnika čitanja, a najbolja knjiga joj je Zec i Medvjedica. Zita, djevojčica koja je završila drugi razred, smatra da su joj u Olimpijadi čitanja najbolje knjige i da ovako više čita preko ljeta.

FOTO: Knjižnica i čitaonica Fran Galović

Djevojčica Katrina smatra da su knjige odlične, puno ih je, a njena mama dodaje da je ideja odlična i potrebno je provoditi ovakve programe za djecu kako bi ih se motiviralo da više čitaju, a manje koriste digitalne medije.

– Djeca se i iznova uključuju u program od prvog do četvrtog razreda što govori o zadovoljstvu sudjelovanjem. Program se provodi do 31.8. i nastavlja se pod geslom olimpijaca Važno je sudjelovati, a ne pobijediti, čemu možemo dodati i kako je važno uživati u čitanju što je i cilj Olimpijade čitanja – zaključuju u Knjižnici.

FOTO: Knjižnica i čitaonica Fran Galović

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Modni kutak

Djevojka sa stilom, kao na modnoj pisti zablistala u uskoj haljini u koprivničkom središtu

Baš kao na modnoj pisti, kao da hoda na oblacima, prošetala je ova Koprivničanka sa stilom gradskim središtem. U...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×