11.8 C
Koprivnica
Srijeda, 2. listopada 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Prava metoda

Kako najlakše razbiti jaje? Svi to radimo krivo, stručnjaci otkrili najbolji i najsigurniji način
K

Razbijanje jaja o zdjelu ili tavu može gurnuti ljuske u jaje

Ne propustite

Vjerovali ili ne, postoji ispravan i pogrešan način razbijanja jaja, a stručnjaci se slažu u tome kako najlakše razbiti jaje.

Većina prihvaća metodu razbijanja jaja o zdjelu ili tavu, ali to nije najbolji način, postoji mnogo bolji i sigurniji način.

Kako najlakše razbiti jaje?

Stručnjaci kažu da vam je potrebna samo ravna površina. Razbijanje jaja o zdjelu ili tavu može gurnuti ljuske u jaje. To znači da je i veća vjerojatnost da ćete te ljuske unijeti u hranu – bilo koja bakterija s vanjske strane jaja može kontaminirati unutrašnjost, prenosi N1.

– Bolja metoda je da jaje samouvjereno udarite o ravnu površinu, poput pulta. Manje je vjerojatno da će ova metoda rezultirati slomljenim žumanjcima ili ljuskom jajeta koji će završiti u zdjeli ili tavi – piše The Mirror.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Erasmus+

FOTO Obrtnička škola Koprivnica prva u Hrvatskoj krenula je u “europske avanture”, a danas i Francuzi kod nas uče kuhati

Obrtnička škola Koprivnica prva je strukovna škola u Hrvatskoj koja se uključila u europske projekte mobilnosti, zanimljivo, čak četiri...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×