33.2 C
Koprivnica
Srijeda, 28. kolovoza 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Tužna saga ljudskog jala i zloće

Siniši Bugarinu već godinama na isti način uništavaju kombajne: Već 15-ak puta isto, znam tko je, ali nemam dokaze
S

Nekad sam pretpostavljao, ali sada definitivno znam, ali ne mogu dokazati, kazao je nesretni Bugarin.

Ne propustite

Siniša Bugarin, poljoprivrednik iz Treme-Grubiševa kraj Križevaca, svakih nekoliko godina završi u medijima. Na njegovu veliku nesreću, radi se o istoj stvari, a riječ je o uništavanju njegovih kombajna.

Prvi puta o Bugarinu pisali smo još 2017. godine kada mu je nepoznati počinitelj u kratkom vremenskom razmaku tri puta uništio kombajn. Ova tužna saga o ljudskoj zavisti, jalu ili jednostavno zloći, nastavila se 2019. godine kada je bila ista priča. Ni tada se nije saznalo tko je počinitelj. Bugarin kod pisanja prvog članka, baš kao i dvije godine kasnije, govori, sumnjao je na jednu osobu no sve je ostalo na sumnji.

Ista nesreća zadesila ga je i ovih dana kada su na dva polja koje je kombajnirao postavljene inoks legure koje su prouzročile značajne štete na njegovim strojevima.

–  Ista stvar, isti počinitelj. Toliko mi se puta to dogodilo da više ni sam ne znam kada je sve počelo. Tijekom ovih godina 15-ak puta mi je namjerno potrgan kombajn. Nikada se nije otkrio krivac. Onda sam pretpostavljao, ali sada definitivno znam, ali ne mogu dokazati. Na kraju krajeva ja nisam taj koji moram dokazati, policija kaže da je nemoguće dokazati. Što će oni napraviti, ne znam. Žalosno je, jer živimo u 21. stoljeću, ljudi idu na Mjesec, a nas jedan čovjek koji nema ni osnovnu školu može vući oko malog prsta – požalio se Bugarin.

Siliranje
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin

Kazao je kako je četiri godine bio mir, sve do prošle nedjelje kada se dogodila prva sabotaža, a za njom je u ponedjeljak slijedila i druga. Šteta na njegovim kombajnima iznosi oko 10.000 eura.

– Dogodilo se na dvije odvojene parcele. U nedjelju je to bilo u mjestu Povelić, dok je u ponedjeljak na polju kod mjesta Donje Brckovčine. Zanimljivo je što je svaki puta riječ o istoj leguri, kako ovih dva puta tako i prijašnjih godina. Prijašnjih godina, kao i sad, radi se o potpuno istoj leguri koju senzori za metal i kamenje ne prepoznaju – pojašnjava.

Bugarin nam je ispričao kako je iz više razloga siguran o kojoj se osobi radi.

– Sami incidenti su se dogodili na poljima koje smo uslužno silirali. Počinitelj zna za svako polje i znao je da ćemo baš mi silirati ta polja. Tako da je sve čisto kao suza. Prije su bile pretpostavke, a sad sam uvjeren da je sve čisto kao suza. Posebno kada je riječ o istim predmetima od istog materijala i na isti način složene. Doma i sam ima strojeve na kojima može isprobati prepoznaju li senzori ili ne te predmete koje postavlja po poljima – kazao je te zaključio kako je žalosno što se ne može dokazati, već on mora trpjeti veliku štetu na svojim strojevima.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Summer Cock Festival

Raspjevani vikend u sklopu Summer Cock Festivala, u petak hitovi neponovljivog Balaševića, u subotu dolaze Ljubavnici

Summer Cock Festival i posljednjeg vikenda u kolovozu donosi pregršt glazbenog sadržaja za Picoke i njihove goste. Iz đurđevačke Gradske...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×