31.8 C
Koprivnica
Četvrtak, 5. rujna 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Koronavirus

Oboljelih od COVID-a svaki dan sve više, uskoro kreće kampanja cijepljenja po domovima umirovljenika
O

Hrvatski zavod za javno zdravstvo u posljednje vrijeme bilježi 900-tinjak oboljelih tjedno, a dvije su osobe i preminule

Ne propustite

Broj oboljelih od COVID-a 19 svakim je danom sve veći.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo podatke o oboljelima objavljuje na tjednoj bazi, a od početka ljeta, dakle lipnja, kada je bilo stotinjak oboljelih tjedno, posljednja tri-četiri tjedna taj je broj narastao na oko 900. Naravno, riječ je o onima kojima je bolest potvrđena kliničkim ili laboratorijskim putem, a stvarni broj oboljelih barem je dvostruko-trostruko veći. Od lipnja do početka rujna bilježe i dva smrtna slučaja od te bolesti, a riječ je o starijim i inače teško bolesnim ljudima.

Covid odjel
Covid odjel // Foto: Marko Dedić

Srećom, COVID-19 više nije bolest kakva je bila u počecima, kada je često bila kobna i za mlade, zdrave ljude pa su, ističu i liječnici, kliničke slike puno blaže. I dalje je karakteristična po simptomima sličnim gripi, no svako malo pojave se nove podvarijante, zaraznije i opasnije posebno za starije i imunokompromitirane osobe.

Kako nam je kazala dr. Draženka Vadla, ravnateljica županijskog Zavoda za javno zdravstvo, oboljelih ima i u našoj županiji, no nitko nije razvio teže simptome koji bi zahtijevali hospitalizaciju. Cjepiva ima u Zavodu i svi koji hoće, mogu se cijepiti, posebno stariji i kronični bolesnici.

– Cijepljenje preporučujemo ugroženim skupinama ljudi, a uskoro ćemo krenuti i u kampanju cijepljenja starijih u domovima umirovljenika. Još malo pa će nam stići i gripa i vrlo je važno zaštititi najranjivije skupine stanovništva. Naravno, i ostali koji hoće mogu se cijepiti – zaključila je dr. Vadla.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Proslava 101. obljetnice

U subotu kod Fratrovog zdenca velika fešta uz jelo, piće i tamburaše, održat će se i sveta misa

Na izletištu Fratrov zdenec u Miholjancu, u Općini Virje u subotu će se održati 101. obljetnice postavljanja spomenika. Kako su...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×