12.1 C
Koprivnica
Utorak, 17. rujna 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Spašavanje uroda

Što učiniti s nedozrelim jabukama? Evo nekoliko prijedloga kako ih ipak iskoristiti!
Š

Proizvodi od nezrelih jabuka mogu biti podložniji kvarenju jer nezrele sadrže više vode i manje prirodnih konzervansa

Ne propustite

Nedostatak vode i suša, a s druge strane pretjerano zalijevanje mogu uzrokovati stres kod voćnih stabala te dovesti do opadanja plodova. Takva pojava je, nažalost, uobičajena ove godine. Što raditi sa zelenim, još nedozrelim jabukama? Njih je najbolje preraditi isto kao i obične, zrele. Evo pet prijedloga: džem ili marmelada, kompot, sok, pire ili ocat.

Korištenje nezrelih jabuka za pripremu raznih proizvoda može imati određene nedostatke. Tako treba pripaziti na to da su one kiselije od zrelih, što može utjecati na konačan okus proizvoda. Zato možete povećati količinu šećera ili meda kako biste uravnotežili kiselost.

OPG Dubravko Baula, jabuke, nezrele jabuke
Foto: Ivan Balija

Također, imaju slabiju aromu pa se preporučuje dodavanje cimeta, vanilije, klinčića, đumbira, anisa, limunove korice i drugih začina, što će poboljšati i dati puniji okus. U ovu svrhu ih možete kombinirati s drugim voćem kao što su šljive ili breskve.

Proizvodi od nezrelih jabuka mogu biti podložniji kvarenju jer nezrele sadrže više vode i manje prirodnih konzervansa. Zato pazite na pravilnu sterilizaciju staklenki i boca te koristite metode konzerviranja kao što su pasterizacija. Proizvode čuvajte u hladnjaku ili na hladnom i tamnom mjestu, savjetuje agroklub.com.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

krenuo val poskupljenja

NOVI UDAR Neugodna novost za sve vozače, od danas skuplji tehnički pregled vozila

Tužna vijest za sve vozače, od danas su skuplji tehnički pregledi vozila. Ovo je prvo poskupljenje nakon 10 godina,...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×