7.9 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 30. rujna 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Gradsko vijeće

Prihodi rasli čak tri milijuna eura, Grad kupuje i pomoćne zgrade mlina
P

Bili smo u pravu kad smo konstatirali da porez na dohodak mora biti manji. Klub će biti protiv ovih izmjena, dogodila se gruba pogreška - kazao je Goran Križanić uime Kluba vijećnika HDZ-a, HNS-a i Nezavisnog Igora Franolića

Ne propustite

Pred ludbreškim gradskim vijećnicima danas se našlo deset točaka dnevnog reda, među kojima prijedlog izmjena i dopuna proračuna kao i izvještaj o radu gradonačelnika za prvih šest mjeseci ove godine.

Vijećnici su također donijeli odluku o produljenju roka za ishođenje građevinske dozvole društvu Solarwatt za izgradnju Energetskog parka odnosno solarne elektrane na deponiju u Ulici 5. studenog, i to do 1. rujna iduće godine.

Također, donesena je odluka o kupnji pomoćne zgrade mlina u Ludbregu u Kalničkoj ulici. Prihvaćena je kupnja nekretnine po cijeni od 225 tisuća eura, uz uvjet isplate u četiri jednaka mjesečna obroka od 56.250 eura, koje se Grad Ludbreg obvezuje isplatiti prodavatelju tijekom proračunske godine 2024. i 2025.

Najviše rasprave izazvale su izmjene i dopune proračuna, kao i izvještaj o radu gradonačelnika.

Proračun je povećan s nešto više od 9 milijuna eura na 12 milijuna eura, najviše zbog povećanja prihoda od poreza na dohodak. Bio je to povod oporbenom vijećniku Goranu Križaniću da “bocne” gradonačelnika konstatacijom kako su građani porezno preopterećeni, odnosno kako bi trebalo smanjiti oporezivanje.

– Bili smo u pravu kad smo konstatirali da porez na dohodak mora biti manji. Klub će biti protiv ovih izmjena, dogodila se gruba pogreška – kazao je Križanić uime Kluba vijećnika HDZ-a, HNS-a i Nezavisnog Igora Franolića. Replicirala mu je vijećnica Maca Jančić, objasnivši kako će se taj novac pametno uložiti u razne projekte i sportske aktivnosti.

Gradonačelnik se također osvrnuo te kazao kako to ne bi bila dobra odluka jer tada bi bili stopirani važni projekti za grad.

– Ulažemo kao društvo u projekte koji koriste svima nama. Porezni prihodi povećani su zbog velikog broja novih radnih mjesta, nove tvornice, pa su tako rasli i prihodi, ali i zbog povećanja plaća. Novac se troši za razvoj grada – kazao je Dubravko Bilić te nabrojio mnogobrojne realizirane projekte, ali i one koji su u planu, poput uređenja ulica, postavljanja javne rasvjete, i sličnih.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Luda noć

Gospođa sjela za volan s gotovo dva promila te odbila ispitivanje na drogu, sud nije imao milosti

Paprenu novčanu kaznu zaradila 41-godišnjakinja jučer na Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Koprivnici. Kako su poručili iz Policijske uprave koprivničko-križevačke,...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×