5.1 C
Koprivnica
Petak, 19. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
gradsko vijeće

Grad Ludbreg diže kredit od šest milijuna kuna za likvidnost, osniva se poduzetnička zona Apatija i prodaju zemljišta za dva nova trgovačka centra
G

Na dnevnom redu je tek pet točaka.

Ne propustite

Gradsko vijeće Grada Ludbrega danas će održati svoju četvrtu sjednicu, i to elektronskim putem. Na dnevnom redu je tek pet točaka.

Jedna od njih je prijedlog Odluke osnivanja i izgradnje Poduzetničke zone Apatija, u naselju koje se nalazi u sastavu Grada Ludbrega. U objašnjenju stoji kako je namjera poticati poduzetništvo, a poduzetnicima omogućiti povoljniji i jeftiniji način izgradnje poslovnog objekta. Planira se kao proizvodno-prerađivačka poduzetnička zona.

Nadalje, na dnevnom redu je i Raspisivanje natječaja za prikupljanje ponuda za prodaju zemljišta, odnosno livade za izgradnju trgovačkog centra bez ugostiteljskih sadržaja u Ul. Rudolfa Fizira u Ludbregu – zapadno od Spara.

Početni iznos kupoprodajne cijene iznosi 2.380.000 kuna. U roku od jedne godine od dana sklapanja ugovora o kupoprodaji te u daljnjem roku od dvije godine od dana pravomoćnosti građevinske dozvole, odabrani ponuditelj dužan je izgraditi trgovački centar, stoji u službenim dokumentima.

Zatim Raspisivanje natječaja za prikupljanje ponuda za prodaju zemljišta za izgradnju trgovačkog centra bez ugostiteljskih sadržaja u ulici kardinala Franje Kuharića od 1392 m2.

Početni iznos kupoprodajne cijene iznosi 376.000 kuna, pod istim uvjetima.

Posljednja točka dnevnog reda je Prijedlog odluke o okvirnom kreditu Grada Ludbrega u iznosu od 6 milijuna kuna, kako stoji u službenim dokumentima, za održavanje likvidnosti proračuna u 2022. godini, s obrazloženjem kako je “Grad Ludbreg tijekom 2021. godine realizirao je značajan broj europskih projekata uključujući i završetak Arheološkog parka. Iste je pored europskih sredstava financirao i vlastitim sredstvima. Tijekom 2022. godine u planu je također nastavak investicija.

– Okvirni kredit će biti od velike pomoći likvidnosti proračuna – poručuju iz Grada.

Gradonačelnik Bilić pojasnio je kako se “ne radi o podizanju kredita već o produljenju okvirnog kredita (minusa) radi mogućnosti predfinanciranja europskih projekata”.

Ova zadnja točka dnevnog reda 4. sjednice Gradskoga vijeća Grada Ludbrega izglasana je s 11 glasova za, jedan vijećnik je bio suzdržan i jedan protiv.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Fešta

[FOTO/VIDEO] KONCERT ZA PAMĆENJE Jole napunio dvorište Starog grada, Đurđevčani pjevali sve hitove

"Nosi mi se bijela boja", "Tijelo ko remek djelo" samo su neki od hitova popularnog Joleta koji su se...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×