15.2 C
Koprivnica
Srijeda, 16. listopada 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Živi bili

Plenković: Prosječnu plaću ćemo povećati na 1600 eura, minimalnu vrlo skoro na 970 eura! Vjerujete li mu?
P

Naknade za novorođenu djecu, jednokratne, povećavaju se za sto posto, s 309 na 618 eura, poručio je također.  

Ne propustite

Sastanci Vladina užeg kabineta znaju često biti zanimljivi za javnost, posebno oni poput jučerašnjeg na kojem se raspravljalo o bolnim točkama poput plaća. Premijer Andrej Plenković između ostalog u Saboru je jučer objavio i neke zaključke sa sastanka.

Portal poslovni.hr ističe kako je najavio da Vlada kani do kraja mandata prosječnu neto plaću povećati na 1600 eura, a minimalnu od Nove godine na 970 eura. Također, najavio je promjenu formule za usklađivanje mirovine prema formuli 85:15 prema povoljnijem indeksu rasta plaća i troškova života.

Sretne vijesti stižu i onima koji imaju ili planiraju imati djecu jer će povećati staž majkama sa 6 mjeseci na 12 za svako rođeno ili posvojeno dijete te uvesti godišnji dodatak, objavio je Plenković.

– Nova mjera koja se uvodi od 1. siječnja iduće godine je, da se naknade za novorođenu djecu, jednokratne, povećavaju za sto posto, s 309 na 618 eura – poručio je također.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

ITU Mehanizam

Općinama stiže 1,5 milijuna eura, radovi u Sigecu već počinju, Derdić: U suradnji s Koprivnicom razvijamo Podravinu

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU financirat će radove na tri biciklističke staze u susjednim općinama u sklopu ITU...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×