16 C
Koprivnica
Subota, 19. listopada 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Krenulo je

Gume M+S bez planine s tri vrha i pahuljicom zabranjene, prof. Marušić: To nisu gume za zimu!
G

Nažalost, kod nas je stanje znatno gore nego u Njemačkoj i većini zemalja EU - poručio je profesor i prometni stručnjak Željko Marušić za RTL.

Ne propustite

Već smo pisali, no vrijedi podsjetiti. Kako doznajemo od naših njemačkih kolega, od 1. listopada u Njemačkoj su se promijenili propisi za zimske gume. Po novom, samo gume koje nose simbol Alpine (planina s tri vrha i pahuljicom) bit će priznate kao zimske gume.

– To se odnosi na gume za sva godišnja doba. Od tog datuma gume koje imaju samo oznaku M+S više se ne smiju koristiti u zimskim uvjetima na cestama. Inače, radi se o gumama koje su vrlo popularne u Hrvatskoj – navode na poslovni.hr a s obzirom da se radi o Njemačkoj i EU, pitanje je vremena kad će se ova odluka “preliti” i na Hrvatsku.

– M+S nisu zimske gume. To su poluzimske gume. To stalno i sustavno godinama javno ističem i ponavljam. Nitko me nije slušao. I policiji sam u više navrata govorio koliko je to važno i sada je došla potvrda za to. U prometu se gine jedanput, dovoljno je jedanput s neodgovarajućim gumama naletjeti na sklisku dionicu. Nažalost, kod nas je stanje znatno gore nego u Njemačkoj i većini zemalja EU – poručio je profesor i prometni stručnjak Željko Marušić za RTL.

Mladić krao gume i felge iz vulkanizerske radnje k’o da nema sutra, šteta je čak 40.000 eura!

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Recidivisti

Dvoje recidivista završilo u pritvoru, gospođi (52) privremeno čak oduzet i automobil

Pune ruke posla imali su policijski službenici u protekla 24 sata na području Policijske uprave koprivničko-križevačke. Tako su jučer u...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×