13.5 C
Koprivnica
Petak, 3. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
nova aktivistička grupa

Evo što sve predlaže Plus za Koprivnicu
E

Ne propustite

Gradu Koprivnici uputili su tri inicijative i to da se na gradskom bedemu postavi jedna ljubavna klupa koja bi funkcionirala kao svojevrsni vidikovac, da se urede žardinjere u Opatičkoj ulici sadnjom sezonskog cvijeća te da se sadnjom ruža penjačica na novoj ogradi u ulici Đure Estera stvori najduži cvjetni prolaz u gradu.

Plus za Koprivnicu nova je koprivnička srednjoškolska aktivistička grupa koja se bavi poboljšanjima javnog prostora i javnim dobrima Koprivnice.

Osnovana je pod mentorstvom Saše Šimprage, voditelja platforme 1 posto za grad, a danas, u petak, Gradu Koprivnici uputili su tri inicijative i to da se na gradskom bedemu postavi jedna ljubavna klupa koja bi funkcionirala kao svojevrsni vidikovac, da se urede žardinjere u Opatičkoj ulici sadnjom sezonskog cvijeća te da se sadnjom ruža penjačica na novoj ogradi u ulici Đure Estera stvori najduži cvjetni prolaz u gradu.

“Jednostavne, financijski nezahtjevne i lako izvedive incijative koje su pokrenute, u malome mjerilu mogu bitno poboljšati kvalitetu javnog prostora grada. Incijativu je do sada supotpisalo više od 200 građana, ponajviše učenika i profesora Gimanzije”, poručili su iz Inicijative.

Uređenje javnog prostora // Foto: Plus za Koprivnicu
Uređenje javnog prostora // Foto: Plus za Koprivnicu

Naime, gimnazijalci su sami detektirali neke od prostornih problema i potencijala javnog prostora Koprivnice. Cilj ovakvog urbanog aktivizma je upoznavanje s metodama i alatima građanskog aktivizma te aktivno promišljanje prostora i poticanje društvene odgovornosti kroz konkretni angažman.

Plus za Koprivnicu grupa je koja je pokrenuta u sklopu aktivnosti projekta Grad na drugi pogled koji ove godine u Koprivnici provodi umjetničko-edukacijski program u suradnji s Muzejom grada Koprivnice, suvremenim umjetnicima, Osnovnom školom Đuro Ester, Gimanzijom Fran Galović i Sveučilištem Sjever. Voditeljice projekta su umjetnice Tonka Maleković i Tanja Vujasinović.

Uređenje javnog prostora // Foto: Plus za Koprivnicu
Uređenje javnog prostora // Foto: Plus za Koprivnicu

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Nezgodno

UPRAVO Velik dio Koprivnice ostao bez struje, traži se kvar

U dijelu Koprivnice maloprije je nestalo struje. Kako doznajemo, bez struje su Ulica Ivana Generalića, Duga ulica, koprivnička Gimnazija, Dom...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×