18.5 C
Koprivnica
Subota, 4. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Alojz i Pajo
A

Ne propustite

Na slici iz 1960. godine su predsjednik Općinskog sindikalnog vijeća Alojz Golja i mladi student i budući novinar i književnik Pajo Kanižaj. Mjesto radnje je redakcija Glasa Podravine na Trgu mladosti (to je zgrada gdje je danas Radio Drava), koja se smjestila u jednoj prostoriji, a jedini zaposleni bili su dopisnik Vjesnika glavni urednik Miroslav Gačić (honorarno) i novinar Vinko Česi.

Mi gimnazijalci i mladi studenti bili smo vanjski, honorarni suradnici (Rojčević, Kanižaj). Mjesečni honorarni ugovor nosio je tadašnjih 10.000 dinara, minus 13 posto poreza, dakle 8700. Za to ste mogli kupiti u gostionici Pod pikom bonove za prehranu za mjesec dana, za zimske cipele, možda neke hlače i imati novac za odlazak kod ”mame” Grahovac na čvarke i ”čokanjče” domaće rakije, za plaćanje pijače prigodom preloma u tiskari i ne biti nikome dužan. I time usput rasteretiti svoje roditelje nekih troškova. Usporedite s današnjim primanjima, kolege.

Kroz redakcijsku sobu prolazilo se do sobe SSRN-a. Tamo je tajnik je bio Branko Ljepojević, koji je podigao prvi honorar Jove Rojčevića, a da Jovo nije znao. Potom je Branko počastio redakciju i SSRN i tek onda dao ostatak novca Jovi i objasnio mu štos.

Na slici je još jedan detalj: torbica za fotoaparat Regula III d, s kojom je i snimljena ova fotografija.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Užas

JE LI TO MOGUĆE Pogledajte što su “pametnjakovići” napravili pametnoj klupi kod Gimnazije

Neki su pametnjakovići, zapravo delinkventi ili možda pojedinac napravili pravu štetu na jednoj od pametnih klupa postavljenih u gradu....
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×