18.7 C
Koprivnica
Četvrtak, 2. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

S 2,36 promila upravljao traktorom – kažnjen sa 6 700 kuna i 15 dana zatvora
S

Ne propustite

Policijski službenici proteklog su vikenda ponovno dežurali na prometnicama diljem županije. Osim što su nadzirali alkoholiziranost vozača i brzinu kretanja vozila, policija ja bila usmjerena i na neispravna, neregistrirana i neosigurana vozila te na nepropisna pretjecanja.

Tom prilikom, zaustavljeno je preko 230 vozila, odnosno vozača, a ukupno je poduzeto 139 represivnih mjera. Iz prometa je isključen 41 vozač i 14 vozila. 

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je u petak kod 38-godišnjeg vozača traktora u Molvama, koji je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 2,36 g/kg. Zadržan je do otrježnjenja, potom uhićen i doveden nadležnom Prekršajnom sudu, gdje mu je uz novčanu kaznu od 6 700 kuna izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja F kategorijom u trajanju od šest mjeseci i kazna zatvora u trajanju od 15 dana. Na kraju je odveden u Bjelovar na izdržavanje kazne.

Istog dana, izmjerena je i najveća brzina kretanja, kada je 23-godišnjak u Sv. I. Žabnu na dijelu ceste gdje je brzina ograničena na 50 km/h, upravljao osobnim automobilom brzinom od čak 97 km/h.

Što se tiče prometnih nesreća, tijekom vikenda evidentirano ih je sedam, od čega tri s lakše ozlijeđenim osobama i četiri s materijalnom štetom.

Tijekom cijelog prošlog tjedna, policija je evidentirala 15 prometnih nesreća, od kojih je jedna s poginulom osobom, šest s ozlijeđenim osobama i osam sa materijalnom štetom. Smrtno je stradala vozačica bicikla.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

pomozimo

JOŠ MOŽETE GLASATI! “Radići” i učenici iz Sokolovca trebaju vaš “klik” do ponoći, pomozite im da opreme knjižnice!

Udruga "RTL pomaže djeci" oprema knjižnice osnovnih škola diljem Lijepe Naše! Tako su učenici iz Osnovne škole "Braća Radić" i...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×