12.9 C
Koprivnica
Subota, 27. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Prapodravci najbolja fašnička skupina na Đakovačkim bušarima
P

Ne propustite

Nakon što je prošle godine osvojila drugu nagradu na Turopoljskom fašniku, Fašnička skupina Prapodravci koji čine zaljubljenici u fašničke običaje iz Koprivnice, Sigeca, Torčeca i Kalinovca zablistala je na pokladnoj manifestaciji „ Đakovački bušari“.

U vrlo jakoj konkurenciji od čak 59 skupina iz cijele zemlje Prapodravci su osvojili prvo mjesto i glavnu nagradu organizatora. Prapodravci su plijenili atraktivnim kostimima, veselom pjesmom i svirkom na ručno izrađenim instrumentima, a posebice drvenim prabiciklom kojeg je osmislio poznati koprivnički inovator Stjepan Ištvan. Prapodravci su tako pred nekoliko tisuća odlično raspoloženih gledatelja posvjedočili da je Koprivnica i u prapovijesti bila grad bicikli.

Inače ovo je bilo prvo sudjelovanje Prapodravaca na nekom fašničkom događanju u Slavoniji, organizirano je posredstvom Turističke zajednice grada Koprivnice, a uz potporu Grada Koprivnice. Do sada su Prapodravci Koprivnicu i Podravinu uspješno prezentirali na karnevalima u Rijeci, Samoboru, Velikoj Gorici, Ptuju, Ludbregu, Ivanić Gradu, a zbog originalnog nastupa i druželjubivosti dobivaju sve više poziva za sudjelovanje na fašničkim manifestacijama u našoj zemlji.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Svečana sjednica

Prekrasna Mirjana i ovog puta oduševila, jedan odjevni komad odjeće posebno se istaknuo

Ove srijede Križevci su slavili rođendan. Tako su brojni uzvanici iz ormara izvukli prekrasne modne kombinacije. Ravnateljica koprivničkog Doma zdravlja, Mirjana...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×