Prapodravci najbolja fašnička skupina na Đakovačkim bušarima

14:59h
0
Prapodravci

Nakon što je prošle godine osvojila drugu nagradu na Turopoljskom fašniku, Fašnička skupina Prapodravci koji čine zaljubljenici u fašničke običaje iz Koprivnice, Sigeca, Torčeca i Kalinovca zablistala je na pokladnoj manifestaciji „ Đakovački bušari“.

U vrlo jakoj konkurenciji od čak 59 skupina iz cijele zemlje Prapodravci su osvojili prvo mjesto i glavnu nagradu organizatora. Prapodravci su plijenili atraktivnim kostimima, veselom pjesmom i svirkom na ručno izrađenim instrumentima, a posebice drvenim prabiciklom kojeg je osmislio poznati koprivnički inovator Stjepan Ištvan. Prapodravci su tako pred nekoliko tisuća odlično raspoloženih gledatelja posvjedočili da je Koprivnica i u prapovijesti bila grad bicikli.

Inače ovo je bilo prvo sudjelovanje Prapodravaca na nekom fašničkom događanju u Slavoniji, organizirano je posredstvom Turističke zajednice grada Koprivnice, a uz potporu Grada Koprivnice. Do sada su Prapodravci Koprivnicu i Podravinu uspješno prezentirali na karnevalima u Rijeci, Samoboru, Velikoj Gorici, Ptuju, Ludbregu, Ivanić Gradu, a zbog originalnog nastupa i druželjubivosti dobivaju sve više poziva za sudjelovanje na fašničkim manifestacijama u našoj zemlji.