Active Access: uz biciklizam, popularizirano i hodanje

10:17h
0
120627_AA

Danas je u koprivničkoj Gradskoj vijećnici održana završna konferencija projekta Active Access. Prema riječima odgovornih, postignut je zacrtani cilj – popularizacija aktivnog kretanja.

Konferencija je okupila lokalne partnere koji su provodili projekt. ‘Zaključili smo da je projekt donio daljnji pomak u uspostavljanju pozicije grada Koprivnice kao grada bicikla, ali poboljšali smo i drugi način aktivnog kretanja – hodanje. Poboljšali smo infrastrukturu i podigli svijest o mogućnosti hodanja do škole, posla, u trgovinu na jedan malo viši nivo.’, rekla je Helena Hećimović, savjetnica gradonačelnice.

Hećimović naglašava kako sam projekt nije predvidio sredstva za infrastrukturu, ali je tu uskočio Grad Koprivnica. Tako su obnovljene neke prometnice koje se pružaju pokraj Staza zdravlja, koje su označene u sklopu projekta, primjerice Frankopanska i Reberinska. Grad je postavio i nove stalke za bicikle između Gradske vijećnice i Gradske tržnice.

Tijekom konferencije proglašene su trgovine i institucije koje su prijateljski ‘nastrojene’ prema pješacima i biciklistima.