19.9 C
Koprivnica
Subota, 18. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Afera Jadransko osiguranje // Za Alenom Gašparićem raspisat će se tjeralica te ide pritvor
A

Ne propustite

Alen Gašparić, bivši direktor koprivničke podružnice Jadranskog osiguranja, ovoga se tjedna dva puta nije pojavio na ročistima zakazanima na Županijskom sudu u Varaždinu, gdje je on prvookrivljeni u aferi nezakonitog sklapanja polica.

Iz tog je razloga sutkinja Ljiljana Kolenko naredila raspisivanje tjeralice te mu je određen pritvor.

Za Mali Podravski sutkinja je kazala kako bi sigurno netko javio da mu se nešto dogodilo, te da se nada da će na idućoj raspravi koja je zakazana u rujnu osigurati njegovo prisustvo,  tako da će mu biti određen pritvor.

Inače na dan rasprave,  Gašparić od strane koprivničke policije nije zatečen kod kuće.

Suđenje Gašpariću i Darku Senčaru, zbog  nedolazaka tako nije još ni počelo, a prva je rasprava bila zakazana još  12. ožujka ove godine, a  Gašparić i njegov branitelj bili su spriječeni u dolasku.

No provokrivljeni se nije pojavio ni na raspravi koja se trebala održati ovoga utorka, 21. svibnja, kada je trebalo svjedočiti čak osam svjedoka iz Zagreba. Za sljedeći dan, u srijedu, bio je pozvan isti broj svjedoka, ali od prvokrivljenika opet nije bilo ni traga ni glasa.

Podsjetimo, Gašparića i Senčara se prema optužnici tereti da su državu oštetili za 1, 6 milijuna kuna, zbog nezakonitog sklapanja polica. Oni su, naime, sumnja se, davali bonuse na police osiguranja od automobilske odgovornosti, koji su sezali čak do 50 posto popusta, a na što osiguranici nisu ostvarili pravo.

Sumnja se da je Gašparić organizirao sklapanje polica, dok je Senčar sklopio njih preko 3600, a sve u svrhu privlačenja osiguranika.

Sljedeća su dvije rasprave na Županijskom sudu u Varaždinu zakazane za 9. i 10. rujna, a hoće li se Gašparić ovog puta konačno pojaviti, znat će se nakon izvršenja tjeralice.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Nepravomoćno

PA KAJ JE TO? Pijan na fešti u Društvenom domu razbio čašu od 2 deci, Sud ga kaznio 700 eura?!

Koliko puta ste bili vani s društvom, malo vas je ponijelo pa ste na zvuk omiljene vam pjesme posegli...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×