25.1 C
Koprivnica
Petak, 24. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Agitacija za atletiku
A

Ne propustite

Slike što ih vidite objavljene su početkom veljače, točnije 6. i 13. veljače, 1960. godine u Glasu Podravine. Autor (17 godina) tadašnjeg i ovog današnjeg priloga je isti. Samo godine nisu iste: prošle su 52 godine. Nastavnik tjelesnog u gimnaziji Ive Marinkovića za nas u 7. razredu, bio je Ivan Kušek, a tajnik Sportskog društva bio je Ivan Deković (predsjednik Županijskog suda, nedavno je otišao u mirovinu).

On je za novine iznio podatak da SD ima 169 članova (142 muška i 27 ženskih). Na igralištu nije bilo stativa, ali je Gradska rukometna liga bolje funkcionirala nego podsavezna. Pokušalo se sa skijaškim natjecanjima, ali kad je potekla inicijativa, nestalo je snijega. Vapili su za novim stolom za stolni tenis i rukometnim stativama, a interes za košarku nije se mogao ostvariti, jer koševa je bilo, ali nisu bili učvršćeni. Zato je i slika s košem mala montaža: Josip Povrženić Joso držao je koš u koji je loptu ubacivao, danas pokojni, Mirko Zubčić Zubek. Samo za potrebu novinskog članka povučene su vapnene crte za niski start Povržanića (lijevo) i Zubčića. I kladivo se našlo u magazinu u sportskom spremištu i svlačionici u podrumu gimnazije. ”Bacaju” ga Joso i Zubek.

Vjerovalo se u atletiku, kao osnovu svih sportova, ali osim utrka uz Dan mladosti i onih na satovima gimnastike, gdje se i skakalo i bacalo, nije moglo biti drugih aktivnosti. recimo Ivan Kušek molio je, ali nije uspio izmoliti pijesak za skakalište. Stvari su se popravile tek kad su postavljene osnove Gradskog stadiona. Ali i tamo je lobi motociklista bio jači – napravljena je spidvej staza, ne i atletska.

Prošle su 52 godine od inicijative, a Koprivnica ima samo jednu ruiniranu rubkor stazu kod Srednje škole.

SportskaProslost89-1SportskaProslost89-2SportskaProslost89-4

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Maturanti okupirali Križevce

FOTO/VIDEO Veseli maturanti pjesmom i plesom slave svoje posljednje srednjoškolske dane

Pjesma, veselje i radost obilježili su danas ulice Križevaca. Naime, križevački su se maturanti danas tradicionalno prošetali od sportske dvorane...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×